Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Ayran iç

Ayran iç
 

Maşrabada Ayran


Asker sınırdan çekiliyor, PKK dağdan çekiliyor gibi yapıyor. Türkiye, Türklükten, T.C.’den, Milliyetçilik Milli Anayasadan çekiliyor. Aslında tüm bunların yanında umursadığımız, umursatılan tek şey “AYRAN” . Bunlar yaşadığımız coğrafyada, ülkede olurken bir bakıyoruz ki aslında Milli değerlerimizin bir önemi yok. Onların yerine Milli içkimiz olan “AYRAN”’ı ikame ettik. Eeesi bizimde ayranımız yoktu hani. Tahterevalli ile gidiyorduk, ayran gerekliydi. PKK vardı, Kürdistan vardı, Eyaletler vardı, yeni Anayasa vardı, bir de Başkanlık sistemi vardı tabii. Ayrıca, ülkemizde tüm vatandaşlar öyle meraklıydı ki bizim milli içkimizin ne olduğunu öğrenmeden uyuyamıyorlardı.

İmralı’dan Kandile uzanan bize dikte ettirilen barış komedyası oynanırken, KCK davasından da tek bir tutuklu kalmazken, (pardon süreç kelimesini de eklemeliyim galiba) akiller tarafından uyandırılan ve bilinçlendirilen halkın uyuması gerekirdi. Bunun için “AYRAN” süreci ortaya atıldı ve iç önermesi getirildi. Aslında hedef milli içkimizdi, rakıya nazire falan yapılmıyordu. Amaç, uyutmak ve uyumaktı. Kandilden tarihi açıklamayı yapan, Avrupa’yı, iktidarı ve Türkiye’yi sert bir dille uyaran, PKK’nın İnönü’sü (2.adamı) Karayılan popülaritesini çok yükseltmişti, hatta TIME dergisi tarafından yılın 100 adamından biri olarak seçilen Abdullah Öcalan bile geri plana atılmıştı. Sanırım Ulusal Kurtuluş savaşı sonrası can pahasına mücadele etmiş komutanlarımız, toplantı yapılan çadır içerisinden, Karayılanın muzaffer komutan edası ile sırıtarak T.C.’nin yüzüne (mütareke medya aracılığı) okuduğu talimatname notlarını dinleselerdi, onlarda ayran içip uyumak isterlerdi.

Mütareke basının tüm köşe yazıcılarının hepsi işi gücü bıraktı ve barış sürecini de sekteye uğratma pahasına, riskini alarak yazılarında “AYRAN”I  mevzu bahis yaptılar.

Onlar ayranı yazılarında konu edinirken, güçlü kandil merkezinden son olarak Karayılan silah bırakmayacaklarını ancak silah bırakmak için ise şu üç maddeyi ön koşul olarak ortaya koyuyordu; 1-“İstediğimiz şekilde bir anayasa yapılmalı”, 2- Bölgede “Koruculuk ve Özel Kuvvetler sistemine” son verilmeli, 3- Liderimiz Sayın “Abdullah Öcalan” serbest bırakılmalı.

Apo güçlü bir pozisyonda, Karayılan da keza öyle bir de “AYRAN”da bu güçlü ve yüksek pozisyona atandı. Gelki onun bir sorunu var milli ifadesi eklentisi kaldırılamadı. (Neyse ona da özerk yerel bir ifade bulunabilir daha sonra) Ha unuttum bir de Akiller var çok akıllılar ve hatta toplantı yapıyorlarmış ve herkes katılım sağlayamıyormuş, akredite mi neymiş o gerekliymiş.

Dünyanın en güçlü 2.ordusu diye belirtilen ordumuz ise sınırlarımızın güvenlik sorunu kalmayınca sıcaklarda bastırdığından içleri yanmış haldeyken ayran içerek uyur halde kafileler halinde birliklerine geri çekiliyorlarmış. Bir Bakan ise “PKKlıların çekilme süresince güvenlik güçlerinin onları görmemek adına ayran içmeye devam edeceklerini belirtmiş.” TBMM’de ise muhalefet milletvekillerinin anne ve avratlarıyla seks yapmak isteyenler yüksek sesle haykırıyormuş. Diğer vekiller de ayran içmiş, uyku halindeymiş.

Unutmadan THY hosteslerinin ayran içmesi de yasaklanacakmış. (Ayran içerlerse uyuyup yolcuları tahrik etme riskine, belki ayran dudaklarına bulaşır, beyaz ruj daha da seksi görünürler riskine de önlem alınmış)

Geldiğimiz nokta ise terörizm out, Ayran in. Bir süt firmasının 10 numaralı inekli reklamında ve Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Boliç’in ayran reklamında da bol bol ayran iç önerilip reklam ediliyordu. Bu arada Susurluk ayranına da değinmeden olmaz, pek ilişkili değil ama gündem haberlerinden biri; Mehmet Ağar’da tahliye olmuş.

Tabii bizim milli Atasözümüzle ifade edersek “kimse ayranım ekşi demez”. Yalnız ayran ekşidi mi zorla da olsa içilmez, hazımsızlık yapar, mideyi bozar. “Kimsenin ayranı kabarmasın”.

Ben ise, sadece ayran içerek uyumamak, halkımızı uyutmamak için terörü, iç politikayı, ayranla karıştırıp içine salatalık doğradım, tuzladım, yeterince yağ ekledim, üzerine nane serptim, cacık yaptım.

Afiyet olsun.

Nizamettin BİBER

Uzman İnşaat Mühendisi

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..