Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Ayranım ekşi diyemeyenler

Ayranım ekşi diyemeyenler
 

Ayranınız ekşi mi?


Sarımsağı gelin ederler kokusu kırk günde çıkar. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar gibi ata sözleri insanlara der ki ; hatalarınızı saklamayın, yalan atmayın, ne iseniz o olun. Atalarımız der de dinleyen kim.

Dünyada en çok yalan atılan ülkeler diye bir sıralama yapıldı mı bilmiyorum, eğer yapıldıysa bu konuda da ilk üç dereceye girdiğimiz kesindir diye düşünüyorum. Yok, yok bizden daha çok yalan atılan ülkeler var diye itiraz ettiğinizi duydum tamam ilk onda yer alalım.

Biz ayranımıza ekşi, gözümüze şaşı, binamıza çürük, malımıza pahalı, tuttuğumuza hatalı, bir kere sevdik dediğimize dur demediğimiz sürece o sıralamada aşağılara asla inemeyeceğiz.

Yalakalık mı yapıyoruz, yalnız kalmaktan mı korkuyoruz, hoşgörülü mü olmaya çalışıyoruz da hep o pembe gözlüklerin ardından bakıp, dut yemiş bülbül gibi oturuyoruz. Yoksa kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez mantığı ile tencerenin doğurmasını mı bekliyoruz. Unutmayın, bugün doğuran tencere vakti gelince ölür.

Bu ata sözleri ile başlayan yazı nereye gidecek, sadede gel sadede mi dedi biri. Geldim sadede;

Ülkemizin yıllardır altı oyuldu sustunuz, örümcek ağları örüldü sustunuz, sevdiğiniz öldürüldü sustunuz, karalama kampanyalarında sustunuz, örtünün dediler sustunuz, sattık dediler sustunuz. Susturuculu tabancalar bile sizden daha çok ses çıkarır hale geldi.

Sustuğunuz yetmedi, susmayanları, üstünüze serpilen ölü toprağını kaldıranları eleştirdiniz. Sen de kim oluyorsun, haddini bilmez dediniz, elinizde metre boyunun ölçüsünü almaya çalıştınız.

Sahi siz ne yapmaya çalıştınız…. Sizi anladıysam arap olayım…

Şimdi diliniz lal diye, kulağınız da sağır değilse dinleyin hele. Ayranınız ekşi, gözünüz şaşı, binanız çürük, altınız oyuk ve elinizde tuttuğunuz sizin olan tavuk. Vermeyin tavuğu kaz gelecek diye, bu gidişatla ne kaz gelecek, ne tencere doğuracak. Bindiğiniz dal kesilip, çanak kırılacak.

Veeee siz böyle yaptıkça olan bu eşsiz vatana olacak.

Dost dost diye nicesine sarıldım, benim sadık dostum kaz için vatanı satmayan, birilerine şirin gözükmek için kırk takla atmayandır.

 
Toplam blog
: 17
: 513
Kayıt tarihi
: 25.04.08
 
 

Fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmayı, en azından namusuzlar kadar cesur olmayı seçen, ya..