Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Ayrılıklar da, birliktelikler de emek ister

Ayrılıklar da, birliktelikler de emek ister
 

Hayatta her şey emek istiyor. Ayrılıklar da emek ister, birliktelikler de.

Her birliktelik ve de ayrılık her zaman biraz gecikmiş gibi gelir insana, çok defa bunu “keşke daha önce yapsaydım.”denir ama her ayrılık can yakar. “İyi ki yapmışım.”dese de insan, iyi kötü geride yaşanan bir şey bırakılmıştır.

Nedense insan oğlu hem birlikteliğini, hem ayrılığını kağıt üzerinde görmek istiyor. İlkine nikah, ikincisine boşanma belgesi deniyor.

Peki o kağıt parçaları iki insanı birleştirmeye, ya da ayırmaya yetiyor mu?

Yetmez, o kağıt parçası, iki kişinin ayrıldığını söylese bile belki de ruhen o iki insan birliktedirler, sadece o “kağıtta şiddetli” geçimsizlik nedeniyle ayrılmış gözüküyorlardır.

O kağıtta iki insan “evli” yazsa bile “birliktelikleri çoktan kopmuş” olabilir.Yani demek istediğim o kağıt parçasında iki insanın “evli” yada “boşanmış” yazması çok bir anlam ifade etmez bazen. Önemli olan beyindeki birliteliğin ya da ayrılığın devam ediyor, etmiyor olmasıdır.

Peki insan neden ayrılır?

Çünkü birlikte olan bu iki insan "birbirlerinin kötü yönlerini" ön plana çıkarırlar. Yok bunun tersi olursa, “iyi yönler ön plana“ çıkarsa, buna mutluluk deniyor. Bu mutlu olan çiftler, birlikteyken, tek başlarına ulaşabileceklerinden çok daha iyi seviyelere gelebilirler. Bu erkeğin ya da kadının çalıştığı kurumda ya da, ekonomik anlamda olabilir. Olur da, bir nedenle bu çiftlerin arasına kaynana ya da başka sevgili gibi üçüncü bir kişi girerek, evlik mutlu gitse bile bu iki çift birbirlerinden ayrılsalar, o zaman ikisi de sönükleşiyor, kuruyorlar ve başarısız oluyorlar.

Herkes iyi birisi ile evlenmek istiyor.

Bunu başarabilmiş olanlarda, iki insanın arasındaki yakın duygusal ve mükemmel bağlantı sayesinde, bunlardan birinin üzüntüsü her ikisini de acıya boğuyor, birinin neşeli olmasından her ikisi de mutlu ediyor.

Buna ideal evlik deniyor ve de buna ne yazık ki toplum da çok az rastlanıyor. Bu bazen tesadüfen, bazen de çaba göstermekle olur.

Böyle mutlu bir evlilik de ayrılma ile sonuçlanırsa, silinmez izler bırakabilir insanda.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..