Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Ayrılıkların ardından...

Ayrılıkların ardından...
 

Bitişler Dünya'nın sonu değil. Bittikten, üzerinden zaman geçtikten sonra.. Hele ki yıllar geçtikten sonra o ölüp bittiğimiz, bir daha asla dediğimiz, kendimizi yapayalnız ve bomboş hissettiğimiz, geceler boyu ağladığımız, hatta daha da ileri gidip onsuz yaşayamam dediğimiz o büyük aştan geriye sadece ya pişmanlık yada güzel anılar kalır...

Bazen oturur sayfaları karıştırısınız , anılarda dolaşırsınız, yüzünüzde belli belirsiz bir gülümseme dolaşır. Bitiş nedenlerini hatırlar , ya -keşke biraz daha anlayışlı davransaydım-, ya da -ne kadar olduğundan fazla değer vermişim- dersiniz.

Mutlu olacağınızı hissettiğiniz kişi ile ya beklentisiz birlikte olacaksınız, ya da bunu ona hissettirmeyeceksiniz. İyi aile kızı davranışları sergilemeyeceksiniz. Rahat olacaksınız. Bunun tam tersi örneklerde var elbette. Bu seferde, sürekli beklendiği için vermekten rahatsız olacaksınız.

Sonuç ne olursa olsun, o insanla yaşadığımız süre içerisinde paylaştıklarımızın kalitesi önemli. Aşkı, sevgiyi dolu dolu yaşamak kadar, yaşananların bize neler kattığı da çok önemli. Yanında yürürken utanmayacağınız, dürüstçe gözler önünde yaşanan ve masumiyetini koruyan bir aşk, yüreğimize sevgi egzersizi yaptıracağından enerjimizi, hayata bakışımızı ve günlerin birbirine eklenmesiyle oluşan yılları etkileyecektir. Bazen her kötü biten ilişkinin ardından, trilyonlar versek edinemeyeceğimiz tecrübeler kazanırız. İnsanları tanırız. Hatalarımızdan ders çıkartırız. Olgunlaşırız. Ayrılığın ardından oturup ağıt yakmaktansa olumlu yönlerini düşünüp, dik durmalıyız.

"Ben bunu hak etmemiştim." En çok kullanılan sözcük. Neden? Bence hak ediyoruz. Üstelik her yaşta. Kadın olsun erkek olsun değişmiyor. Çünkü yaşam bir süreç. İnsanoğlu da evrim geçiren bir varlık. Uzay 1999 u ütopya olarak izlediğimiz dönemleri hatırlıyorum. Bu gün Marsa gidiyor insanlar. Aya turistik geziler düzenleniyor. Hal böyle iken hala yersiz kıskançlıklar, kaprisler, üstünlük kurma çabaları, gereksiz güç gösterileri , özlemlerine ulaşmak için basamak yapma hesapları ve de en önemlisi elinde tutabilmek için sarf edilen gereksiz sunumlar ve özveriler yüzünden bitiyor ilişkiler. Bunlardan illaki birinden biri yapılıyorsa "Ben hak etmemiştim." abesle iştigal bir cümle.

Her bitişten sonra hayata daha bir güçlü başlıyoruz. Fark etsekte etmesekte. Ayrılıklardan sonra yaşanan hiç bir şeye - değmezdi- demeyelim. Değerdi. Bu günün ve yarınlarda yaşanacakların farkını anlayabilmemiz için değerdi.

"Adam değilmiş." Üzgünüm ama adamdı. Seçerken adamdı ve biz birlikte olmak için emek veriyorduk.
Emeği görmezlikten gelmenin adı adam değildi değil. O adamdı . Biz o adamı kategorize edip layik olduğu yere oturtamamışsak, aşkın büyüsüne kapılıp topal değilde kör gidip önümüzü görememişsek bu gün -adam değilmiş- diyemeyiz.

Yasak aşk diye adlandırılan ilişkiler zaten hepten bir tuhaf. İki tarafta tüm imkansızlıklara rağmen beraber olmayı göze alıyor, sonra -biz böyle ne olacağız?- sorusu geliyor. E ne yani ?Adam evli , kadında evli, yada biri evli biri bekar. Boşanıp seni mi alacak ? Yoo. Aşksa yaşamak istediğin yaşıyorsun işte. Üstelik senaryo aynı. İki tarafta karısını yada kocasını sevmiyor, çocuklar hatrına katlanıyor, toplumsal baskılar var falan falan.. E tamam da bu kadar büyük bir sevginin karşısında ne durabilir ki boşanın ve evlenin. Olmaz. Sonra ayrılık gelip çatıyor. O büyük mutluluk bir anda cehenneme dönüşüyor.

İlişkilerimizde özgür irademizle karar veriyoruz. Veremeyenler için bile şans var. Aşık olmak, sevmek bir hata ise eğer, bittikten sonra da arkasında durmamız gerekiyor. Çünkü bu gün nefret ettiğimiz o insana bir zamanlar deli gibi aşıktık..

Sevgilerimle.
Nur Zeynep

NOT: Bu aralar blog yazarlarında çok fazla pişmanlık ve kırgınlıklar gözledim aşk'a dair.. Bu yazı o nedenle oluştu.)))

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..