Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '17

 
Kategori
Güncel
 

Ayrıntılarda gizlenmek

Dün Sayın Cumhurbaşkanı Anayasa Değişikliği teklifini onaylayarak Başbakanlığa gönderdi. Hemen ardından siyasi parti liderleri ve sözcüleri açıklamalarda bulundu.

YSK, Seçim tarihini en kısa zamanda açıklayacağını belirtti. Tabii önce Resmi Gazetede yayınlanması gerekmekte. Tüm bu açıklamalar ve yapılması gereken işler ile ilgili açıklamalar tamam. Ancak referandum ile ilgili yapılan bir açıklama dikkatimi çekti.

Sayın Başbakan Binali Yıldırım, “İnşallah 16 Nisan’da referanduma gideceğiz” açıklamasında bulundu. Şimdi YSK’nin referandum tarihini belirlemesi ve ilan etmesi çok normal. Büyük çoğunluk referandum tarihinin 16 Nisan olacağı konusunda hem fikir.

Durum böyle iken;

“İnşallah” ne demek oluyor…Kelimenin anlamını herkes bilir. Fakat daha önce seçim, erken seçim vb olaylarda şu tarihte sandık başındayız denilirken. Ne oldu da referandum tarihi İnşallah’a kaldı.

Yoksa, halkın, bizlerin bilmediği başka şeyler mi var ki “İnşallah”denilmekte.

Kimilerine göre bu küçük bir ayrıntı olabilir. Ancak sinekte küçüktür ama mide bulandırır.

Uzun sözün kısası Nisan ayında sandıklara gideceğiz ya da Nisan ayının şu günü sandıklara gideceğiz demek varken. ”İnşallah” kelimesinin kullanılması manidar ve bir o kadar da şüpheli gelmekte…

Yoksa son çare olarak mı sandık başına gideceğiz arka planda düşünülen, planlanan başka şeyler mi var.

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..