Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Ayşe Kulin... Kitap okuma ve gelişmemiz..

Ayşe Kulin... Kitap okuma ve gelişmemiz..
 

Japonya’da kişi başına okunan kitap sayısı yılda 25 iken, bu rakam Türkiye’de “maalesef” 6 yılda 1 kitap olarak tespit edilmiş. Hani son yıllarda ekonomik açıdan büyük engeller atlayarak inanılmaz Milli Gelir rekorları kıran ülkemizde..

Siteye yazı yazarken bir ara vermek için televizyonu açıyorum .. Kanallarda kısaca bir dolanırken bir de bakıyorum ki Ayşe KULİN ekranda.. Bu çok özel kadın yazarımız TV de röportaj veriyor..

KULİN o çok hoş ve akıcı üslubuyla – aynen kitaplarındaki gibi – yazarlığı hakkında çok ilginç noktaları naklederken öyle bir veri sunuyor ki, insanın tüyleri diken diken oluyor;

Kulin diyor ki;

Bakın Japonya’da kişi başına okunan kitap sayısı yılda 25 iken, bu rakam Türkiye’de “maalesef” 6 yılda 1 kitap olarak tespit edilmektedir.

Şimdi MUHTEREM BÜYÜKLERİMİZİN bazı uzmanlar tarafından “inandırıcılığı” konusunda sıkıntılı bulunan bir takım milli gelir hesaplarını öne sürerek - gelişmesini sıklıkla övdüğü milletimizin bu husustaki gelişmişlik seviyesini nerelerde sergilesek acaba? Düşünebiliyor musunuz? Bizim insanımızın kitap okuma verisi Japonya’nın yaklaşık yüz ellide biri filan.. Ama tabii ki biz yine de okuyup kendimizi geliştirerek, iki cümleyi doğru dürüst bir araya getirmesini öğrenme şekli ile değil de, evvel Allah iman kuvvetiyle alt ederiz Japonya gibi ülkeleri. Hem de birçok önemli konuda.. Nitekim yanlış hatırlamıyorsam futbolda alt etmedik mi Japonya’daki Dünya Şampiyonasında? Tabii ki .. Dolayısıyla yeter de artar bile bu bize..

Şimdi günümüzde egemen “MANTALİTE” sahipleri hemen bir grup toplantısı yapıp bu meselenin de tozunu atıverir vallahi.. Keşke de atsa.. Çünkü bu konu halledilmiş olsaydı eğer zaten bugünkü halimizden çok daha aydıınlıık yerlerde olurduk.. Yani istikamet tabelası “YENİ ÇAĞ” diye yazıyor olurdu...

İnsanlar önce ekonomik açıdan gerçekten de muhtaç hallere düşürülüp ondan sonra da 3-5 çuval kömürle “GÖNÜLLERİ ALINAMAZDI” – kibarca böyle demek daha uygun düşüyor..

Tabii ki, “Kıbrıs Fatihi” Ecevit’e kırmızı kart çıkarmış olan bu halk olasıdır ki bir gün

YA ekonomik açıdan “içine düştüğü yoksulluk” canına “tak ettiğinden”
ve/veya 50, 000 Türk evladı kendisine unutturulup atılmaya çalışılan bazı siyasi adımları içine sindiremediğinden gerekli demokratik "AÇILIMI" gösterebilir. Umut edilir ki öyle bir gün gelirse eğer, telafi edilemeyecek kadar büyük zararlar görmüş olmasın ülkemiz o gün.. Bizim dualarımız da işte bunun içindir …

Çünkü vakti ile bir ATATÜRK çıkmış ve tam ifadesi ile “Türkiye’nin makus talihini” değiştirerek ülkeyi yabancı devletlerin işgalinden kurtarmıştıır. Ama Allah korusun ülkemiz ileride telafi edilemeyecek (ekonomik ve siyasi) angajmanların altına ilerideki o gün girmiş olursa, bunu tekrar telafi edebilecek bir ATATÜRK ufukta pek de görünmemektedir ..

BİİR DÜŞÜNÜR

http://www.turkiyeinternette.com/haber/6172-kara-tahta-ayse-kulin-kitap-okuma-ve-gelismemiz-.html

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..