Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '10

 
Kategori
Çocuklar ve ilkler
 

Ayşe'nin Pabuçları

Önce torunlarım Ece ve Müge geldi evimize. Onlar eve girdikten sonra renkleniverdi ev. Bayram; gelebilmek için torunlarımı beklemiş meğerse. Önce torunlar, ardından bayram... Keyifli, coşkulu sağlık ve sevgi dolu bayram tatili geçirdik bizim evde. Şımardık, yaramazlıklar yaptık, gürültü patırtı ile doldurduk evin duvarlarını... Sokak kapısı açıldığında sevinç ışıltıları fışkırdı apartman boşluğuna. Rengarenk balonlar asılmıştı kapımızın demirine. Gece olup her ikisi de uykuya daldığında evdeki sessizlik dikkat çekici oluyordu. Gülmeye başlıyorduk bu defa. Nasıl da alışmıştık coşkuya ve kahkaha seslerine… Bu süre içerisinde bir de komik hikaye yazdık .

Hikayemizin ismi AYŞE’NİN PABUÇLARI …Hikayemizin kahramanı küçük Ayşe’dir. Ayşe’nin annesi bebek beklemektedir. Tüm akrabalar ve komşular Ayşe’ye sürekli şaka yaparlar. “Aaa ne güzel. Ayşe’nin bir kardeşi olacak. Eh o zaman Ayşe’nin pabuçlarını dama atacak. Ne yapacaksın sen Ayşe?…” diye sorarlar sorarlar… Nihayet Ayşe’nin annesi doğum yapar ve kardeşiyle beraber hastaneden eve gelirler… Ertesi sabah evde Ayşe’nin yokluğu hissedilir ve bütün ev halkı Ayşe’yi aramaya başlar. Bulamayınca komşuları da aramaya katılır. Akşama doğru Ayşe’yi evlerinin çatısında bulurlar. Ne yapsalar ne söyleseler Ayşe dinlemez. Hiç kimse ile konuşmaz ve çatıdan inmez. Akşama doğru babası, Ayşe ile konuşmayı başarır. Çatıda ne aradığını ve neden aşağıya inmediğini sorar. Ayşe’den aldığı cevap çok komiktir…”Ben kardeşimin dama attığı pabuçlarımı arıyorum. Ama bulamıyorum. Pabuçları bulmadan da aşağıya inmeyeceğim…………”

Güneşle birlikte çocukların da aydınlattığı bayram geçti gitti. Geride; sessiz duvarlar kaldı. Her köşesinde çocukların gölgesi saklanmış... Sağlık ve sevgiyle nice bayramlara...

 
Toplam blog
: 161
: 735
Kayıt tarihi
: 26.01.08
 
 

1955 yılının, aydınlık Nisan sabahlarından birinde; 22 Nisan sabahı duyulmuş ilk avazlarım… Üsküdar ..