Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '07

 
Kategori
Aile
 

Ayşem Ayşem mor menekşem

Ayşem Ayşem mor menekşem
 

En geç gelenimiz, en çılgınımız, annemi en az yaşayabilenimiz, ateş parçamız...

Küçücük den ihtiyacım olduğunda koşarak gelmiştir hep itirazsız. Hani derler ya tehlike anında camı kırınız, benim için hep öyle olmuştur.

Şimdilerde de varlığı ile güç vermektedir bana...

Kimi zaman yemeği ısıt Ayşe dedik, gitti naylon tencereyi ocağa koydu, oyuna daldı, yemeği yaktı. Canını çok yakan fareyi sobada yaktı, anneler günü hediyesi için ekmek parasından kırpıntılar yaptı, hesabı sorulduğunda gözyaşları içinde anne yerine koyduğu ablama hediye için bunu yaptığını anlattı.

Evi son terk edenlerden (evlenerek aman haa yanlış anlaşılmasın), canım babamın en çok düşündüğü o idi..diyordu ki;

- “Şu kızın da yerini bulduğunu göreyim, Allah o zaman canımı alsın " dedi hep...

Şimdiki eşini babamla tanıştırdığı gün babam beyin kanaması geçirerek hastane ye kaldırıldı, dediği olmuştu, görmüştü Ayşe’nin doğru kimse ile olduğunu.

Hastahane ye Ayşe’min o zaman arkadaşı olan kardeşimiz götürdü, üç ay yattı ve yine rahatsızlandı babam, yine Ayşe’min arkadaşına nasip oldu, onu hastahaneye götürmek, babamın gözü arkada kalmadı.

Babacığım... Ayşe’m mutlu mesut... görsen iki şirine kızı var ki; eskiden o delidolu hali ile zaman zaman seni deli etse de, merak etme, şimdi o cimcime kızları var ki seni şimdi çok iyi anlıyor.

Ayşe’min işi zor....delifişeğimiz dolu dolu yaşadı senli günlerinde gönlünce... Şimdi harika bir ev hanımı ve çok becerikli.

Kısa zamanda güzel şeyler başardılar ve benim alo deyince yanımda bulacağım "Ayşe’ m Ayşe ‘m mor menekşem" iyi ki doğdun...sımsıcağım, sevgi dolu küçük kadınım, gönlü zenginim, bebeğim ... anamın babamın bizlere emaneti. SENİ SEVİYORUM...


Arka arkaya doğan üç kardeş dik önceleri, sonra bir gün annemin yeniden hamile olduğu öğrendik, fısıltı gazetesinden "hadi buda doğsun, Allah rızkını verir " dedi babam.

Ardından hamarat annem yeniden hamile olduğunu öğrendi, komşularla konuşurken annem diyordu ki; "utanıyorum, çocuklardan valla bu çocuğu da doğursam mı acaba"? . O sendin güzel Ayşe’m, iyi ki doğurmuş seni benim canım kardeşim iyi ki varsın...

Nice nice yıllara sevgi ile....iyi ki doğdun, öpüldün en kocamanından

 
Toplam blog
: 292
: 1094
Kayıt tarihi
: 08.03.07
 
 

Yazmaktan hoşlanan... Kelimeleri renklendiren bir sihirbazım ben.. Bodrum'da yaşamaktayım.. Sev..