Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ayva Tatlısı

Ayva  Tatlısı
 

Afiyet olsun...


,Hamur tatlılarından daha faydalı, daha lezzetli bir tatlı... Üstelik de yapılması çok kolay...

Malzemeler :

8 tane ayva

2 bardak şeker(çok tatlı sevmezseniz , daha az kullanabilirsiniz)

Ayvaların yarısına gelecek kadar su(yarım bardak olabilir)

Ayvaların çekirdekleri

Kaymak veya krem şanti

Üzerine çam fıstığı veya dövülmüş ceviz

Yapılışı:

Ayvaları soyun,limonlu suya atın, yayvan bir tencereye,ikiye bölünüp çekirdek yatakları temizlenmiş ayvaları, kesilen tarafları üste gelecek  şekilde  sıralayın. Üzerlerine şekerleri dökün. Suyu tencerenin dibine yavaşca dökün.Önceden ayırdığınız çekirdekleri de ilave edin.Tencerenin kapağı aralık olsun. Önce harlı ; su kaynadıktan sonra,  kısık ateşte, 1,5 saat  pişirdiğiniz tatlıyı ocaktan alın.

Buzdolabında soğumaya bırakın, dolaptan çıkarınca,  ayvaların  çukur çekirdek yataklarına , kaymak veya krem şanti  koyun. Üzerini de ceviz veya çam fıstığı ile süsleyin, tatlınız servise hazır...

Ayvanın, özellikle  süt veren anneler için süt artırıcı özelliği yanısıra ,herkez için bir çok yararı var...Reçel ve komposto olarak da , sofralarımızda  hakettiği yeri sıkca alması  gerekiyor...

 
Toplam blog
: 307
: 1382
Kayıt tarihi
: 08.08.07
 
 

Emekli Türkçe öğretmeniyim.Şimdi Marmara Üniversitesi bünyesinde bulunan, Atatürk Eğitim Enstitüsü ..