Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '09

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Ayva reçeli

Ayva reçeli
 

evinde reçel kaynatan evini seviyordur....


Malzemesi:

1 kğ ayva

1 kğ toz şeker

1 tane limonun suyu (tam )

5 tane karanfil

1/2 litre su (kireçsiz)

Yapılışı:

Ayvalar ovularak yıkanırken üzerindeki tüyleri itinayla alınır, kurulanır soyulur içleri yani çekirdekleri çıkarılır. İster küçük ister büyük dilimlenirken, temizleneni suya atılır ki; kararmasınTemizlik işlemi bitince tencere ateşe konulur, su ve ayvalar konularak 10, 15 dakika suda kaynatılır (ayvalar yumuşar)Kaynayan suya şeker, karanfil ilave edilir. Şeker eriğinceye kadar ısı az, eridikten sonra ısı yükseltilir. Kaynarken üzerine köpük gelir alıp atınız, 10 dakika kadarda kaynarken suyu toparlanır limon suyunu ilave edip 3, 4 taşım kaynayınca kaldırıp az serinletip kavanoza yerleştirilir. Kavanozda üstten bir parmak boşluk bırakarak doldurulur, ağzı kapalı ters çevirerek serin yerde muhafaza edilir.

Ayva mevsimidir, mutfakta çeşit; ev hanımının el altındaki yardımcısıdır.

 
Toplam blog
: 151
: 1010
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..