Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ayva reçeli

Ayva reçeli tarifi

Ayvaların kabuklarını ince olacak şekilde soyun ve büyük bir tencerenin içine soğuk su katıp, ayvaları ufak ufak doğrayın. Çekirdeklerini atmadan doğrayın.
Ayrı bir tencereye 1 litre su koyup, ocağa koyun ve suyu kaynatın.
Kaynayan suyun içine, diğer tencerede suyun içinde bekleyen ayvaları çekirdekleri ile beraber süzün ve kaynayan suyun içine atın. Ayva çekirdeklerini atmamamızın sebebi, reçeli jöle kıvamını vermesidir.
Ayvalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Ayvaları çatal yardımıyla kontrol edin ve yumuşadığında toz şekeri döküp 20 dakika daha kaynatın.
20 dakika sonra kıvamını kontrol etmek için soğuk bir porselen tabağın üzerine bir tatlı kaşığı dökün ve tabağı eğerek akıp akmadığını kontrol edin. Hemen akarsa bir süre daha kaynatın. Ama tabağı eğdinizde hızlıca değilde yavaş yavaş akan koyu kıvamlı ise ayva reçeli olmuş demektir.
Ayva reçelinin kıvamının tuttuğundan emin olunca 5 damla limon suyunu damlatın ve 1 taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.

Ayva reçeli gerekli malzemeler:

    5 tane ayva
    51 litre su (5 su bardağı)
    1 kilogram şeker
    5 damla limon suyu

http://www.yemekeli.com/ayva-receli

 
Toplam blog
: 11
: 568
Kayıt tarihi
: 09.03.14
 
 

2007 yılında blog yazarlığına başladım. Uyguladığım basit ve açıklamlı yemek tariflerini blogumda..