- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ayva tatlısı tarifi
Osmanlı Mutfağı denilince akla gelen tatlılardan bir şaheser yapalım mı bügün? Hadi o zaman konumuz: Ayva Tatlısı...
KAYMAKLI AYVA TATLISI
(1 Kişilik)
Malzemeler:
1/2 Adet Ayva
1/2 Adet Elma
1 Su Bardağı Toz Şeker
1-2 Damla Kırmızı Gıda Boyası (İsteğe Bağlı)
3-4 Tane Karanfil
1 Adet Çubuk Tarçın
1 Adet Yıldız Anason
3-4 Adet Kakule
2 Yemek Kaşığı Manda Kaymağı
İlk iş olarak, Elma ve Ayvamızın kabuklarınızı soyalım.
Ayvanın ortasını iyice temizleyelim ama çekirdeklerini atmayıp, kenara ayıralım, az sonra renk vermesi için tencereye koyacağız çünkü:)
Elmayı rendeleyelim.
Şimdi Ayvayı bir tencereye alalım.
Şeker, baharatlar ve Ayva çekirdekleriyle birlikte, tencereye, Ayva hizasına gelecek kadar Su ilave edelim.
Kırmızı Gıda Boyasından 1-2 Damla ekleyelim
Tencerenin üzerini örtecek şekilde bir Aluminyum folyo keselim ve Tenceremizin ağzını bu Aluminyum Folyo ile kapatalım.
Tencereyi, bu şekliyle orta ateşe alıp, Su kaynama noktasına gelince ateşi kısalım.
Yaklaşık 20-25 Dakika boyunca, Ayva yumuşayana kadar pişirelim. Bu esnada da Fırınımızı 190 C Dereceye ısıtalım.
Ayva Yumuşayınca bir fırın tepsisine alalım.
Şimdi fırın kabına aldığımız ayvanın ortasındaki çukura, rendelediğimiz Elmayı yerleştirelim
Üzerine suyundan da ekleyip, Elma ve Ayva iyice karamelize olana kadar, yani yaklaşık 15-20 dakika fırınlayalım.
Bu sırada tencerede kalan suyunu da, ocakta sos kıvamına gelip, koyulaşana kadar kapak açık olarak, orta ateşte çektirelim.
Ayva Tatlısı soğuyunca, üzerine kaymak ve koyulaştırılmış sosundan döküp, afiyetle yenmesi için servis edelim:)
www.usengecsef.com