Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı
 

Yemek davetlerinde tatlı yendikten sonra insanın üzerine ağırlık vermek yerine hafifleten türden bir tatlı yapmak istiyorsanız az şekeri ve mayhoş tadıyla ayva tatlısını tercih edebilirsiniz. Yaklaşan 2018 yılı için yeni yıl tatlısı olarak ayva tatlısını yapmak en uygun tercihlerden biri olacaktır.

 Ayva tatlısını kısa zamanda ve az suyla düdüklü tencerede pişirebilirsiniz tabii ki herkesin düdüklü tenceresinin pişirme ayarı farklı olduğundan pişirme süresini kendi tencerenize göre ayarlayabilirsiniz. Benim tencerede 1 çay bardağı suyla 30 dakikada pişti yine ayvaların çok sert olması da pişme süresini beş dakika fark ettirebilir.

Ayvaları pişirirken ayvaların altına ayva kabukları kenarına ise kabuk tarçın ve kuru karanfilleri koyarsak tatlının aroması daha lezzetli olur. Çekilmiş cevizleri ise ayvalar piştikten sonra servis tabağında iken üzerlerine serpmeliyiz.

Malzemeler:

4-5 adet ayva

Her yarım ayva için 1 çorba kaşığı toz şeker

2 adet kabuk tarçın ve 10 adet kuru karanfil

1 çay bardağı su(Düdüklü tencerede pişirenler için)

Çekilmiş ceviz

Yapılışı:

Ayvalar ortadan ikiye bölünür, kabukları soyulur, ortası oyulur ve temizce yıkanırlar. Tencerenin dibine ayva kabukları konulur üzerine yarım bölünmüş ayvalar dizilir, her ayvanın üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker dökülür ve kenarlarına kabuk tarçın ile kuru karanfiller konulur. Tencereye 1 çay bardağı su dökülür ve düdüklü tencerenin buharı çıkıp ocak kısıldıktan sonra 30 dakika pişirilir.

Piştikten sonra tencerenin dibinde kalan suyu kaşıkla ayvaların üzerine dökülür, arzuya göre pişmiş ayva tatlısı 10 dakika düşük ısıdaki fırında fırınlanabilir.

Ayvaların üzerine çekilmiş ceviz serpildikten sonra ve tatlı soğuduktan sonra servis yapılır. Ayva tatlısının yanında kaymak çok iyi gider, arzu edenler yanına kaymak koyarak servis yapabilirler.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..