Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Ayvalık'a Özgün Tat

Sektördeki yeni gıda üretimlerini incelerken bu sefer karşıma daha önce hiç duymadığım, fikrinin bile aklıma gelmediği, sizlerin de henüz duymadığınızı düşündüğüm güzel bir şeyle karşılaştım.  Sizlere bu köşede yıllardır söylediğim bir söz var: “ Önemli olan yeni bir ürün yaratma fikri değil, onu gerçekleştirebilmek. “  Eminim bu yazıyı okuduktan sonra bazı tüketiciler “ Ne var gayet normal bir düşünce. “ diyebilir ama asıl başarı dediğim gibi bu fikirleri yoluna koyup, gerçekleştirip sonrasında tüketicinin sofrasına koyabilmek…

Konuğumuz zeytinyağı.

Küçük bir farkla! Bu zeytinyağı sizin o bildiğiniz zeytinyağlarından değil. Farklı bir tat ve kokuya bürünerek karşımıza çıkmayı tercih etmiş. İlk dikkatimi çeken  “ Enginar çeşnili zeytinyağı “ üretimi. Bölgemizin enginarı zaten bilirsiniz ki meşhur, bu enginarın tadı ve kokusunun mis gibi zeytinyağıyla bir araya gelip yağa kattığı tadı ve aromayı düşünebildiniz mi? (düşünemedi) o yüzden tatmakta fayda var. İkinci çeşit ise biraz daha orijinal ve farklı olarak, “Avakado çeşnili zeytinyağı.” Bu tadı bilmeyenler için merak uyandırıcı, bilenler için ise ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. Son olarak ise    “ Limon çeşnili zeytinyağı” bu biraz daha tadını kestirebileceğiniz bir üretim tabi ki.  Saydığım çeşitlerdeki zeytinyağı üretimlerinde zeytinlerle birlikte yıkamaya verilen gıdalar sonrasında sıkıma alınıyor ve üretim özenle tamamlanmış oluyor. Bu zeytinyağlarının salata tüketiminde kullanılması öneriliyor, düşününce mantıklı.375 ml’lik şişelerde karşımıza çıkan bu zeytinyağları tüketicinin ilgisini oldukça çekmiş gözüküyor.

Böyle yeni ürünler geliştikçe ve ben de bu haberleri size ulaştırdıkça çok mutlu oluyorum. Üstelik doğanın bize verdiği en güzel hediyelerden biri olan zeytinin bu aşamalara gelmesi ve karşımıza bambaşka bir güzellikte çıkıyor olması heyecan verici. Bu hale dönüşürken yine enginar, avakado ve limonla yardımlaşması da oldukça tatlı değil mi?

“Bu güzellikleri birleştirip büyük tablonun ortaya çıkmasını sağlayan, üretimde emeği geçen herkese tüm tüketiciler ve okurlarım adına teşekkür ederim. “

                                                                                                                                                         Sağlıkla Kalın!

Not: “ Ayvalık’a özgün tat.“

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge BİLGE

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..