Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '12

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Az bilinen bestecileri bulup yorumlamak define bulmak gibi

Az bilinen bestecileri bulup yorumlamak define bulmak gibi
 

Burcu Göker Konser sonrası


Burcu Göker ve Eric Jenkins 5 mayıs 2010 da Florida'dan New York'a hareket ettiler. 7 mayıs NewYork WMP Concert Hall konseri için kendisine tahsis edilecek olan Stradivarius kemanla tanışmanın heyacanı içindeki Burcu ve onun heyecanını paylaşan  Eric konser sponsorlarınıın  davetlisi olacaklardı.

Burcu, Beth'in şubat ayındaki vefatından sonra  zor günler geçirdi. Bunları daha önceki yazılarımda anlatmıştım. Bu zor günlerinde ona en büyük kuvvet mayıs ayında New York'ta ve Türkiye'de vereceği konserlerdi. Bu konserlerin verdiği moral güçle daha da güçlenen Burcu artık Florida State Üniversitesindeki sorunlarını da tek başına halletmeyi öğrenmişti.

Burcu ve Eric'in New York'taki konserlerine ben ve ailesinden kimse gidemedi ama  ailesi kadar ve belki de çok daha fazla yakın olan dostları onu bu konserde yanlız bırakmadı. Türkiye'den sevgili Perihan Pamukbezci hanım ve ablası Huriye hanım, Almanya'dan oğulları İhsan Pamukbezci Bey bu konserler için New York'a gelmişlerdi.

New York Konserleri daha gerçekleşmeden basında ses getirmeye başlamıştı. New York  Türk basını Genç Keman Üstadı New York'u fethetmeye geliyor diye manşet atarak bu güzel haberi paylaşıyordu. Gene New York basınında yapılan bir röportajda Burcu'ya sorulan sualler arasında dikkatimi en çok çekenlerden biri 'Her konserinizde az bilinen bestecilerden de örnekler çalıyorsunuz, bunun sebebi nedir.'suali idi.

Burcu bu suale verdiği cevapla belki de hayat görüşünü ortaya koyuyordu. Burcu, az bilinen bestecileri bulup çıkartmak ve çalmak, klasik müzik dinleyicisine değişik tatlar sunmak anlamına geliyor diyerek cevapladığı bu sualde sonra şöyle devam ediyordu. Bu eserleri bulup çıkartıp ,çalmak kendimi  hazine arayan ve bulan bir kişi gibi hisesetmeme sebep oluyor. Bulduklarımı yorumlamak, yorumlarken küçük izahatlarla onları seyirciye anlatmak bana da dinleyenlerime de büyük keyif veriyor  diyen Burcu yaptığı işi ne kadar sevdiğini ve ne kadar gönül verdiğini anlatmış oluyordu.

Konserler New York'ta büyük ses getirdi. Konsere başlamadan önce B.M Daimi Temsilcisine ve New  York Başkonsolosluna kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden  Burcu konserin sonunda dinleyiciden çok büyük beğeni ve alkış alıyordu.

Burcu'nun Newyork'taki konserleri Türk basınında da büyük ses getirdi. Bu güzel övgülerle 8 mayıs konserinden bir gün sonra Türkiye'ye gelecek olan Burcu ve Eric'i 10 mayısta İstanbul'da büyük bir konser bekliyordu. Amerika'dan uzun bir yolculuktan sonra saat farkı denen bir olayı da sırtlanıp  bir gün sonra İstanbul'da büyük bir konser vermek herhalde Burcu ve Eric'e mahsustu. Ayrıca iş bu kadarla  da kalmayacaktı. İşte mayıs 2010 da üç gün içinde Burcu'nun ve dolayısı ile bizim yaşadığımız maratonu bir sonraki yazımda anlatacağım.

Burada bir konuyu daha belirtmek istiyorum. Burcu ile Newyork konserine katılan ve gene Burcu ile Türkiye'ye dönen Perihan hanım 10 mayıs Caddebostan konserinde de vardi ve ben 70 yaşın üstünde olan bu hanımefendinin klasik müziğe ve Burcu'ya olan sevgisinin önünde saygı ile eğiliyorum. Hem 10 mayıs Perihan Hanımın doğum günü idi. İyi ki doğdunuz Perihan Pamukbezci.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..