Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Az görünür oluyor bize güzel günler

Az görünür oluyor bize güzel günler
 

Hep böyle mevsimlerde oluyor bir şeyler birden bire; "Atlas" bebekler doğuyorken güzel gülücüklerle, silahlar susmuşken bir yerlerde barışa yakın, küresel ısınmadan kaynaklansa da açmışken tomurcuklarıyla çiçekler. Yıllarca bir birine uzak durmuş düşünceler bir birlerine uzatmışken ellerini, hani vardır ya yazdan kalma Güneş sıcağı altında avlulara toplanmış güvercinlerin kaygısız hali öyle yaşarken bir gününü güzel ülkem. Bir taş atılır ansızın; avludan mavi gökyüzüne kaçışan güvercinler ve güvercinleri kaçıran ve manzarayı değiştirmenin sırıtkanlığıyla elinde sapanıyla bir çocuk belirir iyi bir şey yaptığını düşünerek ve bir yerlerde kirli eller ovuşturulur sapanı ve taşı bilinçsiz bir ele tutuşturmanın profosyenelliği ile.

Nedense hep güzel anlarımız hep böyle dışarda deli dalgalar beklenirken ve Türkiye'de dalgalar dinmeye başlarken bitirilir. Anadolu'nun kültürel zenginliği ile büyüyen tüm insanlarımız aslında çok iyi bilirler ki böyle güzeldir Türkiye, böyle barış içinde dört mevsimi yaşayan coğrafyası gibi, iklimleri gibi farklı kültürlerden oluşan fakat büyük Türkiye için omuz omuza birlikteliğin, bir ulus olmanın kıymetini bilir. Sanki birileri "Sizi böyle görmek istemiyorum, böyle kıskanıyorum sizi " dercesine bozar hep manzaralarımızı.

Ve sonra bizler yine geçmesini bekleriz yılların, mum dikerken kaldırımlarına bir yerinde Türkiye'nin, hep bir kanadı kanlanmış beyaz bir güvercin düşer avlularına ülkemin. Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..