Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '18

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Az Harcayarak Çok Tarz Görünmenin Sırları

Az Harcayarak Çok Tarz Görünmenin Sırları
 

Stil yaratmak ya da var olan tarzınızı yansıtmak için, çılgın rakamlarda para harcamanız gerekmediğini biliyor muydunuz? Moda reklamlarında ve dergilerde gördüğünüz ultra pahalı kıyafetler, tek başına sizi tarz sahibi yapmaya yetmez. Bunun için, biraz ilham, biraz fikir ve yaratıcılığa da ihtiyacınız var. Az para harcayarak tarz yaratmanın ipuçlarına birlikte göz atalım:

Gardırobunuzu Gözden Geçirin

İşe mevcut kıyafetlerinizi yeniden değerlendirerek başlamanız en önemli adım. Çünkü, dolabınızda öylece bekleyen ve belki yılda 1 kez bile giymediğiniz kıyafetler, size çokluk hissi yaratmaktan öteye gidemez. Aslında o parçaya belki de hiç ihtiyacınız yoktur ve gardırobunuzda yer kaplayarak sizi yanıltıyor olabilir. Bu yüzden, öncelikle gardırobunuzdaki eşyaları tamamen boşaltıp, her birini tek tek gözden geçirerek hangi etekle hangi bluzu ya da hangi pantolonla hangi gömleği giyebilirim gibi kombinler tasarlamanız, sonuca giden yolda ilk adım. İhtiyacınız olmayan kıyafetleri, gerçekten ihtiyacı olan başkalarına vererek ya da ikinci el kıyafet satışı yapılan alışveriş sitelerinde satışa çıkararak değerlendirebilirsiniz.

Siyah ve Beyaz Renkler: Olmazsa Olmaz

Gardırobunuzu, tıpkı bir butik gibi renklerine göre yeniden düzenleyin. Zira, alışveriş için bir mağazaya girdiğinizde, gözünüze ferah ve hoş görünen askılar, kombin fikirleri oluştururken büyük fayda sağlar. Siyah ve beyaz gibi ana renkleri, vizon, bej, krem gibi pastel renklerle birlikte uyumlu biçimde yeniden düzenleyin.

Dolabınızda, bu renklerden oluşan kurtarıcı ana parçalardan mutlaka birkaç parça kıyafetiniz olsun. Örneğin, düz siyah bir elbise her ortam için farklı şekillerde kullanılabilir. Siyah pantolon ve ceket, beyaz bluz ya da gömlekler, birbirleriyle kombin yapabileceğiniz niteliktedir. Üstelik, teninizle en fazla uyum sağlayan rengi keşfettikten sonra, bu ana parçalarla sayısız kombinler tasarlayabilirsiniz. 

Tarz Sahibi Olmanın Yolları Üçüncü Adım: Şık ve Gösterişli Aksesuarlar 

Çok sade bir elbiseyi, farklı aksesuarlar yardımıyla birçok kez oldukça şık ve değişik kıyafetlere dönüştürebilirsiniz. Bunun için kolye, küpe, yüzük gibi takıların yanı sıra rengarenk şal çeşitleri ile gösterişli kombinler yaratabilirsiniz. 

Belinizin kıvrımlarını ortaya çıkaran kemerler, şık ve dinamik bir görünüm kazanmanızı sağlar. Bu sebeple, elbiselerinizi ve pantolonlarınızı kemerle kullanmanız, oldukça tarz görünmenize yardımcı olabilir. 

Tarzınızı ortaya koymak için, kıyafet kombinlerinizi mutlaka gözlük, şapka gibi çarpıcı aksesurlar ile destekleyin. Tamamlayıcı aksesuarlar olarak kullanacağınız bu materyaller, ifade etmek istediğiniz stilinizi, gösterişli bir biçimde ortaya çıkarmanız adına etkilidir.

Spor Giyimin Vazgeçilmez Parçalarını Dolabınıza Ekleyin

Kot pantolonlar, birçok farklı stilde kullanabileceğiniz kurtarıcı parçaların başında gelir. Mükemmel ve kusursuz bir kalıba sahip bir kot pantolonu, günlük kullanım için şık bir sneaker ile kullanabileceğiniz gibi, bir parti kıyafeti tasarlarken stiletto ile kullanarak bambaşka bir şıklık elde edebilirsiniz. 

Spor yaparken ya da spor kıyafetleri kombinlerken kullanabileceğiniz tişörtler, az para harcayarak tarz yaratmanın yollarından bir diğeridir. Zira tişörtleri, eşofman ya da şort ile kullanarak şıklık elde edebileceğiniz gibi, ceketlerin içine giyerek farklı bir stil yakalayabilirsiniz. Farklı tasarımlara sahip; bisiklet, polo yakalı, askılı tişört modellerinden edinerek farklı tarz denemeleri yapabilirsiniz. 

Tarz Yaratmanın Altın Formülü: İyi Gözlem

Gardırobunuzu gözden geçirdikten, gereksiz parçaları atıp diğerlerini tasnif ettikten sonra, eksik parçaları sezon sonu indirimlerini takip ederek edinebilirsiniz. Zira, moda demek illa o sezonun model ve renklerini giymek demek değildir. Eğer ölümsüz ve zamansız parçalar satın alırsanız, yıllar boyunca o kıyafeti ilk günkü şıklığı ile taşıyabilirsiniz. Dikkatli bir moda tutkunu olmak, aslında bu özel parçaları bulup bir araya getirmekten geçiyor. 

İzlediğiniz reklam filmlerine, moda dergilerindeki kombin tasarımlarına dikkatlice bakın. Dolabınızda bulunan ve aslında nasıl kombin yapacağını şimdiye kadar bulamadığınız bir parça için, görmüş olduğunuz kombinler size mükemmel bir fikir verebilir. Çünkü, izlediğiniz ve gördüğünüz bu sanatsal çalışmalar için, birçok stil danışmanı ve modacı bir araya gelerek fikir ve stil üretiyor. Siz de bu fikirlerden ilham alarak, kendi başarılı tarzınızı ortaya koyabilirsiniz. 

 

 
Toplam blog
: 52
: 98
Kayıt tarihi
: 23.01.18
 
 

Moda trendlerini araştırmayı ve özgün olanları yakalamayı kendine iş edinmiş... Kişisel gelişim v..