Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '10

 
Kategori
Futbol
 

AZ maçı neyin habercisi?

AZ maçı neyin habercisi?
 

Fenerbahçe ilk maçını Hollanda futbolunun kalbur üstü ekiplerinden AZ Alkmaar' a karşı oynadı. Gökhan, Özer, Lugano, Alex gibi asları olmadan çıktı sahaya. Maçın 2-0 kaybedilmesi elbette önemli değil. Hem eksik bir kadro ile çıkılması, hem bunun sezonun ilk hazırlık maçı oluşu hem de maçın ciddiye alınmaması bunda etkili oldu. Ancak bir konu var ki, bir önceki yazımızda belirttiğimiz gibi çok kritik. Fenerbahçe' nin mevcut kadro yapısı yetersiz. Eksikler olmasaydı bile FB AZ' yi zar zor yenebilirdi.

Şimdi Başkan şakşakcısı bazı zevatın kadro süper yazılarını okuyoruz her sezon olduğu gibi. Futbolu bildiğini iddia eden bu şahsiyetler kadronun geçen sene de, ondan önceki sene de ve hatta Zico' nun son senesinde de yeterli olduğunu iddia ediyordu. Sorun hep hocalardaydı. Öyle ya bu hocaları getiren BAŞKAN iyi, FUTBOLCULAR süper, ama hocalar dandik! Hayatında İspanya, İngiltere lig maçı izlememiş, oralardaki futbolcu kalitesinden bihaber bu kişiler Guiza' ya iyi futbolcu, Deivid' e faydalı, Özer' e dünya starı diyebiliyorlar! Ne yazık ki bu futbol cahili kişilerle aynı takımı tutmak zorundayız. Bu kişiler şakşakcılık ve umut tacirliği ile prim toplarken, biz gerçekleri söyleyenler dokuz köyden kovulmak isteniyoruz!

Aynı senaryolar, aynı mantalite, aynı pilav tekrar ısıtılıyor ve Fenerbahçe taraftarının önüne koyuluyor. İşte tarih 15 Temmuz ve hala dişe dokunur, FB' nin eksiklerini giderir isimler kadroya katılamadı. Bu saatten sonra da olur mu bilmem! Ama şunu biliyorum BAŞKAN her sene olduğu gibi çıkıp transfer zor iş, futbolcu almak kolay değil diyecek. İnsaf be başkan, senin kovduğun Kutlualp' ler, Saran' lar, Kıyat' lar değil miydi transferleri çatır çatır vaktinde bitirip bizlere dünya yıldızlarını izleten. Madem, kendin transfer yapmakta zorlanıyorsun, madem yabancı dil bilmeyen yöneticilerin de bu işten anlamıyor, neden bu işi bilenlere bırakmıyorsun. Ayıp ayıp, bu taraftarı daha fazla oyalama! Beşiktaş dünya yıldızlarını kadrosuna bir bir katarken sen senelerdir bu taraftara Guiza, Josico, Maldonado, Deivid, Baroni izletiyorsun! Her sene bu teraneyi de yedirmeyi başarıyorsun.

Ama bu sene bir fark var. Bu sene taraftar gruplarının bazıları BAŞKAN' ın oyunlarına uyanmış durumda ve tribünlerden çekilme kararı alıyorlar. Camianın başta eski BAŞKANLARI olmak üzere pek çok önde gelen ismi artık doğrudan BAŞKAN' ı eleştirmeye başladılar. Seslerini yükseltmeye başladılar. Taraftarın büyük çoğunluğu hala gözleri kapalı, BAŞKAN' dan ümitli ve hala safça beklentiler içinde olsa da, bir grup taraftarın gözleri açılmaya başladı. Bu sene öyle kolay kombine satamayacaksınız. Şık formalar, janjanlı ayakkabılar içinde taraftar Deivid' i, Selçuk' u veya Guiza' yı görmek istemiyor! Bunu anlasanız iyi olur. Ha anlamazsanız sezon sonunda diken üstünde oturduğunuz bu koltukları altınızdan çeker alırlar. Aldığımız son duyumlara göre camia içinde ciddi bir muhalefet potansiyeli oluşmaya başladı. Bizden söylemesi...

Gelelim olayın teknik boyutuna; Fenerbahçe' de bir önceki yazımızda belirttiğimiz gibi acil 6 transfer gerekiyor. Bunlar stoper, ön libero, sağ açık, forvet (2) ve bir sağ bek. Bu transferler yapılmadığı takdirde ligde 2. lik, Avrupa' da gruplara kalabilmek büyük başarı olarak kabul edilebilir.

Son 3 sezondur tüm blog yazılarımda devamlı surette kadroları eleştirip durdum. Bu kadroları yapan Yöneticileri eleştirip durdum. Anladım ki, Fenerbahçe taraftarı uyanmadan yönetim asla zihniyetini değiştirmeyecek. Bu satırları yazmamızın üzerinden birkaç gün geçtiğinde belki yeni 1-2 göz boyama transferi olacak. Taraftara forma satmak, bilet satmak için yapılmış bir iki parlak ama içi boş balon transfer gerçekleşmiş olacak. Ancak asıl yapılması gereken asla yapılmayacak. Revizyona gidilmeyecek. Tesisleşmeye para ayrılırken, iyi futbolcuya ayrılmayacak. Bu sakat zihniyet sürüp gidecek. Şimdi voleybolda, basketbolda dünya yıldızları bir bir transfer edilirken, futbolda bu kadar basiretsiz olunması neyle izah edilebilir? Cevap basit: yönetici ve zihniyet farkı. İşte Mehmet Ali Aydınlar ve işte başarı!

İddia ediyoruz, Başkan sezon sonu olası bir başarısızlıkta Aykut Hoca' yı harcayacak. Ben tüm yetkileri ona verdim, o başaramadı diyecek. Taraftar da kuzu kuzu bunu yiyeyecek. Gerçekten çok üzücü. Aykut Kocaman gibi beyefendi ve kaliteli bir insan harcanmış olacak.

Her sene başında bu sene çok güzel olacak diye umutlanan, futbolcusunun her sezon patlama yapacağı hayali ile yaşayan, cefalı, sabırlı ancak saf taraftarımıza sevgiler, saygılar sunuyorum. Umarım bu sezon da ben yanılıırım. Umarım bu sezon da ben haksız çıkarım. Haklı çıkmaktan yoruldum çünkü.

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..