Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İbrahim Erdem KARABULUT

http://blog.milliyet.com.tr/karabulut44

03 Mart '12

 
Kategori
Siyaset
 

Azerbaycan Ermenistan 3

Hüseyinov sözlerine şöyle devam etti,

"Benim düşüncem şu ki Türkiye'de Enver paşa tarihçilerin yazdığı gerçekler ne kadar doğrudur bunu da irdelemenizi istiyorum.
Benim düşüncem Enver Paşa'nın geçmişte tarihçilere göre kardeşi,sırdaşı,yoldaşı Nuri Paşa'nın ordusuyla Azerbaycan'a gelişi ile bugünkü Azerbaycan'ın devlet olmasının ilk temelini atmıştır.

Bunu da irdelemenizi isterim.
Ermenistan meselesini iyi irdelemek lazım.

Ermeni milletinin millet olarak ne İran topraklarında ne Türkiye topraklarında nede Azerbaycan topraklarında gözünün olduğuna inanmıyorum.

Her ne kadar yetmiş milyonluk İran?dan, yetmiş milyonluk Türkiye?den, dokuz milyonluk Azerbaycan'dan bin yıllık geçmişleri ile ilgili toprak talepleri dillendirilse de, Ağrı Dağı'nın resmini forslarında taşısalar da bu talep milletin değil siyasi otoritenin talebidir.

Türkiye hami devlet olarak masaya yumruğunu vurduğunda adil ve adaletli olduğunda değil coğrafyasında söz sahibi olmak dünyada söz sahibi olacak güce sahiptir.

Fakat yıllarca yanlış yerlerde yönetildiği için bu gücünü hep iç meselelerde kullanmıştır. Enerjisini kendi insanları üzerine tüketmiştir.

Dünya haritasını gözünüzün önüne getirdiğinizde Türk'ün yaşamadığı bir coğrafya bulamazsınız.

Dünya üzerinde bu kadar yaygın bu kadar güçlü bir millet daha yoktur. Ama Türk insanını ben aslana benzetiyorum.

Her Türk bulunduğu bölgede lider olmak istiyor, ekip ve grup çalışmasını yapamıyor, bunun en açık örneği Ermenistan Devleti'nin nüfusunu aşan bir Türk milleti Avrupa topraklarında yaşarken bir lobi faaliyeti gösterememektedir.

Ama üç milyonluk Ermenistan da öyle bir lobi faaliyeti çıkıyor ki ermeni diasporası denen ekip Amerika da Fransa da kararlar çıkartacak kadar güçlü uğraşlar veriyorlar.

Değil üç milyonluk bir Ermeni milleti yüz milyonluk devletlerin haklı gerekçelerle çıkaramadıkları kararı üç milyonluk Ermenistan nasıl bir lobi faaliyeti yapıyor ki uluslar arası bütün kurallara ters bir yasa çıkmasını sağlayabiliyorlar?

Bunu da irdelemenizi istiyorum."


ibrahim erdem karabulut

 
Toplam blog
: 13
: 102
Kayıt tarihi
: 03.03.12
 
 

İbrahim Erdem Karabulut Gazeteci & Yazar    www.sonhavadis.com www.halkatercüman.co..