Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Azerbaycan tiyatrosu,Toroslar'da oyun sergileyecek...

Azerbaycan tiyatrosu,Toroslar'da oyun sergileyecek...
 

Toroslar'da,Azerbeycan rüzgarı esecek...


Azerbaycan’ın Bakü Akademik Milli Dram Tiyatrosu, Mersin Toroslar İlçe Belediyesi’nin daveti üzerine Mersin’e geliyor.

Topluluk, Türk dünyasının büyük halk şairi ve yazarı Merhum Bahtiyar Vahapzade’nin kaleme aldığı “Özümüzü Kesen Kılınç” (Göktürkler) adlı tiyatro gösterisini, 20 Haziran Cumartesi günü saat: 20:00’de Mersin Kültür Merkezi’nde gösterime sunacak.

Halk sanatçısı Akişi Kazımov’un yönetmenliğini yaptığı ve Toroslar Belediyesi’nin organizasyonunda ücretsiz olarak sahne alacak oyunda, M.S. 630’lu yıllarda Çin İmparatorluğu tarafından yıkılan 1. Göktürk Kağanlığı’nın egemenlik ve diriliş mücadelesi anlatılıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sanatın temel dallarından olan tiyatronun toplumların uygarlık düzeyini geliştirici bir misyon taşıdığını belirterek; “Toroslar Belediyesi olarak diğer sanat dallarında olduğu gibi tiyatroda da önemli organizasyonlara imza atıyoruz. Belediyemiz bünyesinde açmış olduğumuz tiyatro kurslarında tamamı amatör kişilerden oluşan grubumuz, ilimiz ve il dışında sergiledikleri oyunlarla halkımızın büyük beğenisini toplamıştır. Bakü Akademik Milli Dram Tiyatrosu’nun belediyemiz organizasyonunda sergileyeceği tiyatro gösterisine tüm Mersin halkını davet ediyoruz” dedi.

“Özümüzü Kesen Kılınç” adlı eserin yazarı, sadece Azerbaycan edebiyatının değil, tüm Türk edebiyatının sesi olan Merhum Bahtiyar Vahapzade, Türkiye hakkında anlatılan hikâyelerle büyüyen ve şairliğinin yanı sıra bilim adamlığı yönüyle de tanınıyordu.

Yaşamdan edindiği izlenimleri benliğinde yoğurmuş ve Türk dünyasının ortak duygularını, özlemlerini, serzenişlerini dile getirmiş olan Vahapzade, 1925 tarihinde Şeki’de doğdu ve 2009 yılının Şubat ayında hayata gözlerini yumdu.
Siyasetle de ilgilenen Vahapzade, 4 kez Azerbaycan Yüksek Sovyeti’nde, 1 dönem de Azerbaycan Milli Meclisi’nde milletvekilliği görevinde bulunmuştu.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..