Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '07

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Azeri kardeşlerin katilleri; buğdaydan ne haber?

Azeri kardeşlerin katilleri; buğdaydan ne haber?
 

Efendim,

Yakın zaman önce Ermenistan Azerbaycan topraklarını işgal eder ve Türk kardaşlarımı katlederken. Zamane hükümetimiz aç kalan ermenilere katar katar buğday gönderdi.

Bu olay zamanında basına çok az yansıdı. 1992-93 yıllarıydı yanlış değilse iktidara sorulan muhalefet sorularına cevap olarak satmadık ödünç verdik diyordu. . . . . (O günlerde dış işleri müsteşarlığını bizzat ben sade biri olarak aradım ancak telefona çıkan yetkili (kim olduğu hatırımdan çıktı) basındaki haberlerin doğru olmadığı ve ermenistana buğdayın gönderilmediğini iddia etmişti. )

Buğday gönderilmesi, merhum Turgut Özal'ın cumhurbaşkanlığı dönemine rastlıyor. SSCB'nin dağılmasından sonra bölge ülkeleri ile yakın ilişki kurulmasına önem veren Özal, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan ve Navçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne buğday gönderilmesini istedi. Cumhurbaşkanı'nın şifahi talimatı üzerine Bakanlar Kurulu bu ülkelere ilk planda insani yardım amaçlı buğday gönderdi. 'Hibe' olan bu buğdayların bedeli Başbakanlık Geliştirme ve Destekleme Fonu tarafından karşılandı

Hibenin ardından bu ülkelere tekrar buğday gönderilmesi ise 'yılan hikayesi'ne dönüşecek gelişmeleri başlattı. TMO, Bakanlar Kurulu'nun 19. 2. 1993 tarihli oluru ve 9374086 sayılı kararnamesine dayanarak deposunda yeterli stok olmadığı için Kanada'dan buğday ithal etti. Bu ülkeden 24 milyon dolarlık buğday alınarak Azerbaycan'a sevk edilirken, bunun sadece 4, 8 milyon doları tahsil edildi. Aynı zaman diliminde 6 milyon dolarlık buğday da Kazakistan üzerinden Azerbaycan'a gönderildi. Bunun da 1, 5 milyon doları alınabildi. Kanada'dan sevkıyat için 1, 5 milyon dolar da gemi masrafı ödendi. Türkiye, 1993 ve 1994'te Eximbank kredisi kapsamında Azerbaycan ve Nahçıvan'a yine buğday sevkıyatı yaptı. Toplam 91, 7 milyon doların 66, 4 milyon doları tahsil edildi. 26, 7 milyon dolar ise halen borç olarak görülüyor. Türkiye, Ermenistan ve Gürcistan'a da aynı şekilde buğday gönderdi. Ermenistan'a Karabağ'ın işgalinden önce gönderilen buğdayın 711, 5 bin dolarlık kısmı tahsil edilemedi. Gürcistan'a ise 1993'te Eximbank kredisi ile 30 bin ton buğday gönderildi. 171 bin dolar alacak olarak duruyor.

Bu ermeniler aç kalmasın diye verilen buğdayların akıbetini bilen var mı?

Hesabını kim verecek?

Vermiş olduğum vergilerden alınan harçlar milletime gitseydi gam yemezdim. . . !!!!! Milletimin aç yaşayan fertleri dururken bu kadar bonkör olamayız.

Çabuk unutuyor basın.

Kaynaklara baksın,

Ben hatırlayamam inceden inceye,

Basın önce arşivlerine baksın. . .

Herkez görevini yapsın.

Saygılar

 
Toplam blog
: 10
: 740
Kayıt tarihi
: 08.01.07
 
 

1983 den beri ESNAF; vergi cennetinin toprağı, 1986 dan bu yana boşta gezer hep düşünür fizik mühen..