Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '09

 
Kategori
Magazin
 

Azeriler "Hadise" çıkardı

Azeriler "Hadise" çıkardı
 

Türkiye’yi Moskova’da yapılacak 54. Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil edecek Hadise, Balkan turnesinin dördüncü durağı olan Bulgaristan’da "Düm tek tek" şarkısını tanıtırken, Azeri kardeşlerimizden “yarışmaya 12 puan” eksik başlama tehdidi geldi!

Türk-Ermeni sınırının açılacağına ilişkin spekülasyonlar Azerileri kızdırıyor. Aliyev, “Yeni sayfa açmaya hazırız” derken muhalefet ayakta, sivil toplum örgütleri tepkili, bazı radyolar ve kanalları da Hadise ve Türkçe şarkılara bile ambargo getirmeyi tartışıyor.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında savaşa neden olan Karabağ sorunu nedeniyle Ermenistan’la olan sınır kapısının her türlü dayatmalara rağmen bugüne kadar kapalı tutulmasını da Azeri kardeşlerimizin göz ardı etmemeleri gerekir. Başbakanın, Karabağ hallolmadan Türk Ermeni sınırı açılmayacak demecine rağmen Azerilerin kızgınlığı hala geçmiş değil.

Türkiye’nin Ermenistan ile yakınlaşmasından doğan rahatsızlık Azeri müzik kanalları ve radyolara da yansıdı. Bundan en büyük zararı ise Mayıs’ın ikinci haftasında Moskova’da düzenlenecek olan Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek olan Hadise görüyor. Azeri televizyon kanalları ve radyo istasyonları Hadise başta olmak üzere Türk sanatçıların şarkılarını çok daha nadir yayınlamaya başladı.

Ülkenin en çok dinlenen radyolarından Media FM Türk şarkılarını boykot ettiklerini resmen duyurdu. Türkiye’nin Ermenistan sınırını açması durumunda Eurovision’da her yıl Türkiye’ye en yüksek puanı veren ülkenin bu kez Türkiye’yi “pas” geçmesi bile gündeme geldi.

53. Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Deli” adlı şarkıyla ülkemizi temsil eden “Mor ve Ötesi” ne Azerbaycan 12 tam puan vermişti.
Bu tepkilerinde de haklılar. Çünkü bizi kendilerinden biri olarak kabullenmenin sıkıntısını yaşıyorlar. Ermenilerin soykırım anıtları dimdik ayakta dururken bizim “Ermeni açılımı” politikamız onları çok üzmüş belli ki! Onlar hiç taviz vermezken bizim Obama’nın isteği ile tavize teşebbüs girişimimiz bile çok yanlış olmuştur.

Diğer yandan;
Bulgaristan yıllarca Türklere eziyet etti. Yunanistan’da halen devam ediyor. Suriye, İran ve Irak sınır kapılarında ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik bir sürü olumsuzluklar yaşandı, Kafkaslarda onca eziyetler çekildi ama Türkiye bu sınır kapılarını kapatmadı. Zaten kapatması demek kendi kendini kapana kıstırması demekti. Bu kapılar bizim dünyaya açılan penceremiz ve dış ticaretimizin önemli avantajlarından biridir.

Bu da demektir ki Türkiye bu sınır kapısını kapalı tutmakla Azeri kardeşleri için gerekli fedakârlığı yapmıştır ve bundan sonra da yapacaktır. Siyasette bazen dengeler değişse de dostluklar baki kalacaktır.

Ancak, bizim de Azeri kardeşlerimizden isteğimiz; Muğennimiz (şarkıcımız) Hadise' yi ve mahnisini (sarkısını) siyasete alet etmemeleri ve hele hele tehdit unsuru olarak görmemeleridir.

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..