Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Azim her engeli aşar

Azim her engeli aşar
 

Büyük ve sarsılmaz bir azim, kararlılık içinde fırsatları yakalayarak değerlendirip ve ilerleyenler yaşam içinde ferahlığı mutluluğu bulurlar. “Yenilginin geceleri, zaferi hazırlar” der ünlü bir Fransız Atasözü, geceleyin kendinizle yaptığınız iç düşünceler hayaller istekler bugünü hazırlar.  İstediğiniz hiçbir şey ayağınıza gelmez; onu arayıp bulmak, peşine düşmek hatta kovalamak gerekir. İstediğiniz şeyin avına çıkmış bir avcı gibi yılmadan iz sürerek ulaşabilirsiniz.

Dünyayı geçici görebilen kişi dertlerini önemsemez onlarla birlikte yaşamaya alışır. Yaşamın zorlukları güzel günlere ulaşma gayreti verir. Bu yüzden atalarımız “zahmette rahmet (rahat) vardır” demişler.

Dertler, dertsiz olmanın rahatlığını daha iyi tattırır. Güçlüklere göğüs germek, insanı sağlamlaştırır. Çalışma, çaba ve gayretle hem sağlığımızı koruyabilir, hem de yaşam enerjisini alıp gücümüzü canlı tutabilir bu sayede hedeflerimize varıp başarıyı yakalayabiliriz. Yaşamınızdaki engellerin büyüklüğü sizi korkutmamalı, tam tersine daha azimli hale getirmeli. Engelli arkadaşlarımızın birçoğu hemen hemen tüm meslek dallarında başarılı oluyorlar. Bunda kendilerinin azimleri yanı sıra fırsatları değerlendirmeyi bilmeleri de görebiliriz. “Başarısızlığın mazereti yoktur”

Geceyi bilmeyen, gündüzün kıymetini takdir edemez. Hastalık çekmemiş kişi sağlığın değerini tam kavrayamaz. Mutsuzluk yaşamamış kişi mutluluğu tam bilemez. Fakirlik çekmeyen de zenginliğin ne demek olduğunu tam idrak edemez. Kısacası yaşam zıddıyla bilinir.

Hayatta çekilen çileler, lezzeti, keyfi neşeyi çoğaltır. Çileden, dertten, hastalıktan, acıdan kurtulan kişi büyük bir saadettedir. Fakat hayatlarında olumsuzluklar yaşamamış olanlar, keyif, tad ve lezzet adına ne kadar uğraşılar ve sonunda doyumsuzlaşırlar. Bundandır ki yaşamı harika görünen kişilerin yaşadığı mutsuzluk! “İnsan, hayatta bir çıraktır, ustası da ızdıraptır”der Musset.

Bazen şanslı olduğum için buradayım deriz ya aslında hayat, şanslarla kazanılan bir tesadüfler zinciri değildir; uygun, akıllı ve disiplinli bir çalışmayla kazanılan bir süreçtir. Başarıya giden yolun üstünde, çalışma ve zahmet vardır. Gayret, gözyaşı ve ter bulunur bu yol üzerinde…

Başarıya giden yolumun üstündeki istasyonlarda, okullar (eğitim), kütüphaneler (kitaplar), eğitimler (seminerler, kurslar), sosyal çalışmalar (gönüllü çalışmalar), iş hayatı (ücretsiz veya az ücretli işler) ve hiçbir zorluğunda şikâyet etmediğim her anından zevk alarak ilerlediğim uzun bir yol vardı. Bu istasyonlarda yaptığım çalışmalar sayesinde maddi ve manevi başarılara ulaştım diyebilirim. Fakat sonunda ulaştığım nokta, kazandığım başarılar herşeye değdi. “Gideceği hedefi belli olana, rüzgâr hız verir” hızlı ilerledim. “Varacağı hedefi belirlemiş olana, engeller, mânialar bile yol açar, geçit verir”

Geminizin kaptanı sizsiniz. “Rüzgârlarla dalgalar, hünerli kaptanların lehinde hareket eder” Azimli olan her engeli aşar, engelsiz günler dileklerimle…

 
Toplam blog
: 108
: 2338
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Bu Blogda; Engelleri her şeye rağmen aşarak hayatı engelsiz yaşamaya çalışan; eş, anne, çalışan, ..