Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '13

 
Kategori
Güncel
 

Aziz Babuşçu: Yerli işbirlikçiler bu defa çok açık oynadılar

Aziz Babuşçu: Yerli işbirlikçiler bu defa çok açık oynadılar
 

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, partisinin Beykoz İlçe Teşkilatı mensuplarına yönelik iftar yemeğinde Gezi Parkı’nı konuştu. Babuşçu, eylemin Ak Parti’yi değil, bizzat Başbakan’ı bertaraf etme amacını taşıdığını söyledi

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, partisinin Beykoz İlçe Teşkilatı mensuplarına yönelik iftar yemeğinde Gezi Parkı’nı konuştu. Babuşçu, eylemin Ak Parti’yi değil, bizzat Başbakan’ı bertaraf etme amacını taşıdığını söyledi.

Yoğun katılım

26 Temmuz Cuma akşamı Ak Parti Beykoz İlçe Teşkilatı Başkanı Adem Sefer ve İlçe yöneticilerinin ev sahipliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koru Tesisleri’nde gerçekleşen ve yaklaşık bin 500 partilinin katıldığı iftar davetinde, Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İl Başkanı Aziz Babuşçu ve bazı İl yöneticileri, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı Ak Partili Belediye Meclis üyeleri, Belediye eski Başkanı Muharrem Ergül ve teşkilat mensupları hazır bulundu.

Aziz Babuşçu: Gezi Parkı muhataplığını hiç hak etmedik

Vefa Yemeği’nin son protokol konuşmasını yapan İl Başkanı Aziz Babuşçu, yaklaşık 30 dakika süren konuşmasında, ağırlıklı olarak Gezi Parkı olaylarına değinerek, söz konusu eylemlerin Ak Parti’ye karşı değil, bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek üzere, uluslar arası işbirlikçiler tarafından düzenlediğini iddia etti. Gezi Parkı eylemlerinin “ dış güçler”in bir senaryosu olduğunu belirten Babuşçu, “ ancak dış güçler yerli işbirlikçiler ile hiçbir zaman bu kadar etkin bir şekilde birlikte hareket etmemişlerdi” dedi.

Sözlerine, Ramazan ayının paylaşmak anlamına geldiğini kaydederek, Ak Parti teşkilatı olarak ülke genelinde iftar sofraları kurduklarını hatırlatarak başlayan İl Başkanı Aziz Babuşçu, “ bu Ramazan biraz buruk başladık” açılmasında bulunarak, “ heyecanımız biraz kısıldı doğrusu çünkü yakın coğrafyalarımızda, mazlum coğrafyalarda pek çok kardeşimiz çeşitli zulüm ve sıkıntı içinde Ramazan’a girdiler” dedi ve buna ilişkin olarak ise Suriye ile Mısır örneğini verdi.

Kazlıçeşme mitingi ile benzetme

Konuşmasının devamında, Mısır’da ilk defa halkın oyları ile seçilmiş olan Cumhurbaşkanı Mursi’nin askeri bir darbe ile “ bertaraf” edilmesinden sonra ülkenin Adeviyye Meydanı’nda düzenlenen mitingler ile Ak Parti’nin Gezi Parkı eylemleri sonrasında Kazlıçeşme Meydanı’nda gerçekleştirdiği miting arasında bir benzerlik kuran Ak Parti İl Başkanı, şunları söyledi: “ Adeviyye Meydanı’nda sizin gibi iradesini ortaya koyan ve direnişine sahip çıkan binlerce Müslüman kardeşimiz, bizim tıpkı Kazlıçeşme’de irademize sahip çıktığımızı haykırmamız gibi bir direniş muştusunu haykırıyorlar.”

Gezi Parkı muhataplığını hiç hak etmedik

“ Biz Ramazan’a girerken, hiç hak etmediğimiz bir şekilde Gezi Parkı üzerinde bir muhataplık ile karşı karşıya kaldık. Başlangıçta çevreci bir duyarlılık olarak algıladığımız, demokratik hak talebi gibi değerlendirdiğimiz ve bu anlamda da sayın Başbakanımızın ve vekillerimizin gruplar halinde dinlediği oradaki yapıyı anlamaya çalıştı bu süreçte…”

Başbakanımız, ‘ yargı sürecine göre tavrımızı ortaya koyacağız’ dedi ama…

“ Biz bugüne kadar bu ülkede her ne yaptı isek, milletten aldığımız güç ve milletimiz ile beraber gerçekleştirdik. Madem ki, Gezi Parkı üzerindeki yayalaştırma projesi hiç gündemde olmamasına rağmen Topçu Kışlası’nın yapılaşmasına dönük bir itiraz var ise bunu anlamaya dönük ne söylendiğini ve ona göre istişareyi öne çıkaran bir anlayış olduğu için dinledik. Ve sonunda sayın Başbakanımız dedi ki, ‘ bir yargı süreci var. Bu yargı sürecinin sonucuna göre biz tavrımızı ortaya koyacağız. Eğer yargı, ‘ bu proje doğru bir projedir, devam edilsin’ dese bile, bu kararı da İstanbulluların görüşüne taşıyarak, ne düşündüklerini aldıktan sonra projeyi devam ettireceğiz. Eğer yargı olumsuz bir karar verir ise, o zaman da biz bu ülkede hukukun verdiği çok fazla kararlar ile haksızlığa uğramış olmamıza rağmen, nasıl hiç itirazda bulunmamış isek, elbette ki böyle bir karara da itirazda bulunmayız ve mesele kapanmış olur.”

Hedef sayın Başbakan’ın bizatihi kendisi

“ Ama gördük ki, mesele ne 3 tane ağacın sökülüp bir başka yere nakledilmesidir,  ne yayalaştırılma projesidir, ne de Topçu Kışlası’nın ihya edilip edilmemesi ile ilgili bir meseledir. Mesele, bunun çok ötesinde, bu ülkenin 10 yıllık Ak parti iktidarında sağladığı bütün imkânları, gücü, liderliği, sorun alanlarında çözüm üreten bir ülke olma konumunu hazmedemeyenlerin, uluslar arası güç merkezleri ile yani işbirlikçilerinin bir senaryosu olan ve sadece ve sadece Ak Parti’nin kurumsal kimliğinden ziyade, sayın Başbakan’ı hedef alan, onu bertaraf etmeyi hedefleyen uluslar arası bir proje ile karşı karşıya olduğumuzu gördük. Bu projenin bir tek amacı vardı: Sayın Başbakan’ın bizatihi kendisi, Ak Parti’nin kurumsal kimliği değil.”

Yerli işbirlikçiler bu defa çok açık oynadılar!

“ Kurulduğumuz günden bugüne kadar bu tür pek çok proje ile karşı karşıya kaldık. Ak Parti’yi bertaraf etmek isteyen, kapatmak isteyen, hukuk müdahaleleri ile önünü kesmek isteyen, çeşitli merkezleri harekete geçirmek sureti ile bu yürüyüşü durdurmak isteyen çok oyun ile karşı karşıya kaldık. Ama bu defa dış güçler bu oyunun içerisinde daha öncekilere nispeten çok daha etkin yer aldılar. Yerli işbirlikçiler, belki de o dışarıdaki güç merkezlerinin kendilerine telkin ettiği, ‘ bu işi bu sefer bitirdik’ anlayışı içerisinde çok açık oynadılar.”

CNN International, BBC, Reuters…

“ Taksim Gezi Parkı özelindeki hadiseyi düşünün ki, CNN International, BBC, Reuters 8 saat canlı yayın ile ve gaz maskesi savaş muhabirleri ile dünyaya duyurdu. Amaç, ‘ Türkiye’de kan gövdeyi götürüyor’ algısını dünya kamuoyu nezdinde bir kanaat haline getirmek ve Türkiye’de Ak Parti’nin bertarafına dönük baskı merkezleri oluşturmaktı.”

Yerli işbirlikçiler ile hiçbir zaman bu kadar etkin hareket etmemişlerdi

“ Yerli işbirlikçileri biliyoruz; bugüne kadar onları tanıdık, onların bizi bertaraf etme noktasındaki senaryolarını biliyoruz ama dış güçler hiç bu kadar etkin bir şekilde yerli işbirlikçiler ile birlikte hareket etmemişlerdi. O da şu: Batı, hiçbir zaman güçlü bir Türkiye’yi kabul etmez. Hiçbir zaman dünya, lider bir ülke, sorun alanlarında çözüm üreten lider bir Türkiye’yi kabul etmez. Türkiye’nin her zaman bu toprakların hasta adamı olarak kalmasını, iyileşmemesini ama ölmemesini de arzulayan bir Türkiye görmek istemiştir. Halbuki biz geldik, bu hasta adam yatağında önce şöyle bir oturdu. Sonra ayağa kalktı, sonra yürümeye başladı, yetmedi koşuyor şimdi. Bu koşmanın tökezletilmesi lâzım; tekrar yatağa döndürülmesi lâzım. Bu senaryonun bir gerekçesi de bu.”

Sorumluluğumuz çok ağır

Sözlerinin devamında, Ak Parti olarak 2014 yılında yerel seçimleri almalarının, dünyanın tüm mazlum coğrafyaları için daha büyük bir anlam ifade ettiğine işaret eden Babuşçu, “ o zaman bizim sorumluğumuz çok ağır;  vebal de taşıyan bir sorumluluk. Keyfi davranamayacağımız bir sorumluluk” dedi ve teşkilat mensuplarının bu uğurda çalışmasının ve birlik ve beraberliğin öneminin altını çizdi.

Bosnalılara yapılan tehdit ve Gezi Parkı bağlantısı

Balkanlar’da yaşayan Müslümanların da güçlü bir Türkiye istediğini örnekler ile açıklayan Babuşçu, “ Gezi Parkı’nın hemen ilk haftasında, aynı coğrafyalardan bize nasıl bir haber geldi biliyor musunuz? Oradaki Sırplar, Hırvatlar ve diğer etnik kökenler Bosnalılara dediler ki, ‘ bakın lideriniz alaşağı ediliyor, biz de sizin ile hesaplaşacağız!”  dedi.

Gezi Parkı, farklı senaryolar ile tekrar tekrar sergilenecek

İl Başkanı, Beykoz İlçe Teşkilatı mensuplarına, “ Gezi Parkı’nın üzerindeki senaryoyu fark ettiysek, o zaman önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar bunun farklı senaryolar ile tekrar tekrar deneneceğini de bileceğiz. Onun için saflarımızı sıklaştırarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde seslendi.

Haber: Arzu Başlantı

İstanbul Flaş Haber

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..