Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Aziz Nesin'in pabucu...

Aziz Nesin'in pabucu...
 

Ölümünün 14. yılında...


Sevgili Aziz Üstat;

Sen gideli 14 yıl oldu. Olmasına oldu da bir gün olsun unutulmadın, dilimizden hiç düşmedin bu güne kadar. Eskiden de olduğu gibi her gün öyle olaylar yaşanıyor ki “Tam Aziz Nesin’lik” diyerek seni anmaktayız. Hatta laf aramızda, tam “senlik” eski solcular öyle ileri gittiler ki, senin pabucunu dama attılar desem yeridir.

Aziz üstat; sen gördüğün çarpıklıkları mizaha bulayıp yazıyordun, bunlar yazmanın da ötesine geçtiler o çarpıklıkları bizzat yaşıyor ve yaşatıyorlar. Rivayet odur ki sormuşlar sana “Neden hep asık suratlısınız? O mizah öykülerini yazarken de mi gülmüyorsunuz?” diye ve siz de demişsiniz ki “Ben insanlar ağlasın diye yazıyorum, nedense gülüyorlar!”

İşte demokrasi anlayışları, hukuk anlayışları, özgürlük anlayışları, solculuk anlayışları tamamen kendilerine özgü bu F tipi tayfa da gerçekleri çarpıtarak bu halkı kendi çocuklarından oluşan Türk Silahlı Kuvvetleriyle korkutmak için yazıyorlar ama onları akıl gözüyle okuyanlar nedense gülüyor!

En son komikliklerini yazayım istersen. Bunların demokrasi kahramanı olarak yutturmaya çalıştıkları AKP ve iktidarı geçen gecelerden birinde çeteci, darbeci olarak suçlanan askerlerin doğrudan sivil yargıda yargılanmasına ilişkin bir yasa değişikliğini tam “senlik” bir alicengiz oyunuyla gözlerden kaçırarak meclisten geçiriverdi bir gece yarısı. Bu alicengiz oyununa itiraz edenleri de asker yanlısı, demokrasi düşmanı ilan ve infaz ettiler hiç vakit kaybetmeden.

Askeri Yargının, Genelkurmay’ın denetiminde olduğu için adil bir yargılama yapmasının mümkün olmadığını iddia ederek alicengiz oyununu savunan bu F tipi tayfaya göre Adalet Bakanının Başkanı ve Müsteşarının da doğal üyesi olduğu HSYK’na bağlı ve yine Adalet Bakanına bağlı müfettişlerce denetlenen Sivil Yargı adil yargılama açısından “bağımsız ve tarafız” bir yargıydı.

Asıl komiklik burada değil Aziz Üstat! Askeri Yargı karşısında tam bağımsız ve tarafsız olduğunu, Askeri Yargı’nın aksine hukuka uygun kararlar vereceğini savundukları sivil yargı tam yaygaranın ortasında –Askeri savcılığın hakkında işlem yapmadığı- Albay Dursun Çiçek’i tutuklamasın mı? Bir alkış koptu ki sorma gitsin! İşte sivil yargının farkı buydu, işte adalet buydu.

Ama bu tutuklamanın üzerinden daha yirmi dört saat geçmeden aynı sivil yargı Albay Çiçek’in tutukluluğunu kaldırmasın mı? Bir gün önce sivil yargıyı göklere çıkaranlar bu kez onu yerin dibine batırma yarışına girdiler. Eh, baştan söylemiştim. Bunların demokrasi anlayışları, bunların hukuk anlayışları, bunların solculuk anlayışları kendilerine özgü!

Sen gideli 14 yıl oldu ama Aziz Üstat, gördüğün gibi değişen fazla bir şey yok. Sen yazarak güldürüyordun, bunlar o işi bizzat yaşayarak yapmaktalar tek fark bu. Yani senin pabucunu dama attılar desek yeridir.

Gelecek mektuba kadar hoşça kal Sevgili Aziz Nesin...

 
Toplam blog
: 195
: 688
Kayıt tarihi
: 04.10.07
 
 

Dünyanın internet sayesinde küçüldüğü günümüzde büyüyen sorunlara ilişkin duygu ve düşüncelerimi pay..