Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Aziz Yıldırım: 58. maddedeki değişikliğin kimler ve hangi takımlar için yapıldığı açıklanmalı!

Aziz Yıldırım: 58. maddedeki değişikliğin kimler ve hangi takımlar için yapıldığı açıklanmalı!
 



Futbolda “şike iddiaları”yla başlayan süreçte olanlara, bilmem, nasıl bakıyorsunuz?

TFF Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesini değiştirme girişimleri, bugünlerde futbol kamuoyunun gündeminde. Bilindiği gibi bu madde,  şike yapan takımların küme düşmesini öngörüyor.

TFF ile Kulüpler Birliği, bu maddede yapılması düşünülenleri görüşmek için dün toplandı. Toplantı, 26 Ocak’taki olağanüstü toplantısı için bir ön hazırlıktı.

58. maddede ne gibi değişiklik yapılmak isteniyor?

Şikeye bir defalık af getirmek!

Niye?

Şike soruşturmasında adı geçen geçen takımlarının küme düşmesini önlemek!

Sonra?

“Teşvik”, “şikeye teşebbüs”, küme düşme gerekçesi olamasın!

*****

Fiyakalı adıyla “Şike Yasası” denen yasadaki cezaların çok ağır olduğu gerekçesiyle değişiklik yapıldığı zaman bağırıp çağırmaları anımsayalım bir:

Amaç, Aziz Yıldırım’ı kurtarmak!

Yasa, Cumhurbaşkanı’nın “kişiye özel yasa olmaz” gerekçesine dayanarak veto etmesine karşın, Başbakan Erdoğan’ın ısrarı üzerine değişiklik yapılmadan yeniden Köşk’e gönderildi, Köşk, yasayı onaylamak zorunda kaldı.

Ne oldu?

Değişiklikten başkaları yararlandı; Aziz Yıldırım, niye içeride, tutuklu yargılanacak.

Şimdi de, 58. maddede yapılacak değişiklikle Fenerbahçe’nin kurtarılmaya çalışıldığı yalanı pompalanıyor. 

Oysa Fenerbahçe, Aziz Yıldırım, 58. maddede yapılacak değişiklikle amaçlananın farkında. Kendi adları kullanılarak, başka kişiler/ takımlar kurtarılmak isteniyor.

Fenerbahçe/ Aziz Yıldırım, bir oyunu olduğu kanısında.

*****

Dün TFF ile Kulüpler Birliği’nin toplantısı sürerken Aziz Yıldırım’dan avukatları aracılığıyla bir açıklama geldi. Açıklama, “kendin pişir, kendin ye” misali, “kendin değiştir, kendini akla” diyeceğimiz bir yöntemin ardında koşanları sorgular nitelikte.

Aziz Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları:

58. madde değişemez ve değişmemelidir. Bu değişikliği yapmak isteyenler, bunu kimler ve hangi takımlar için yaptıklarını açıklamalı; bunu açıkça ortaya koymalıdırlar.

Aziz Yıldırım'ın ismini kullanarak emellerini hayata geçirenler, şimdilerde yeni bir oyunu hayata geçirmenin peşindedirler ki; bu yeni oyunun adı da 58. maddedir.

Türk futbolunda şike, teşvik ve teşebbüs suç ve cezaları birbirinden ayrılamaz.. Bu eylemleri birbirinden ayırmak isteyenlerin gerçek amacı yine Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’ın adını kullanarak birilerini ve bazı kulüpleri kurtarmaktan başka bir şey değildir. Bu sebeple; puan silme ve madde üzerinde yapılacak değişiklikler, tarafımızca en sert şekilde cevabını bulacaktır.

Değişikliği yapmak isteyenler, bunu kimler ve hangi takımlar için yaptıklarını açıklamalı; bunu açıkça ortaya koymalıdırlar.

TV kanalları arasında mekik dokuyarak ve hatta devlet makamlarını dahi kullanarak temiz olduklarını 'Ama bu temizliğin biraz ince ayara muhtaç olduğunu' söyleyenlere yegane tavsiyem yargılanmaktan korkmamalarıdır.

Suçsuz olduklarına inananlar, yasaları değiştirmek için bu kadar çırpınmazlar.

TFF Yönetim Kurulu, nedeni kendinden menkul ani kararlarla yetkilerini devretmeye kalkmakta ve "Biz yapmadık ki onlar yaptı" gibi ufak hesaplarla ellerimizle kurduğumuz bu kurumun saygınlığına gölge düşürmektedir.

İddialara adı karışan her kulüp ve yetkilisi yargılanacak ve bu konudaki her belge, her delil ve her tape tıpkı bize yapıldığı gibi kamuoyu ve bağımsız yargıçlarla paylaşılacaktır. 

Fenerbahçe suçlu bulunursa küme düşecektir ve bu kimse tarafından yapılmazsa bizler eliyle hayata geçirilecektir. Bu nedenle kişi ve kurumların, ucuz popülist yaklaşımlar ve çelişkili beyanlar ile kamuoyunu yanıltması boşunadır.

*****

“Temiz futbol” adına ortaya çıkan, kendilerini “ak”, başkalarını “kara” görenler, dün de vardı, bugün de, yarın da olacaktır.

Kendi kendine ad, unvan vermekle iş bitmiyor.

Fırsat bu fırsat anlayışında olanlar, Fenerbahçe adını kullanarak, 58. maddeye gözlerini dikmişler.

Aziz Yıldırım’ın saptamalarını iyi okumak gerek!
 

TURGUT ÇELİK/ Mersin

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..