Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Aziz Yıldırım: Herkes, Formasının Hakkını Versin!

Aziz Yıldırım: Herkes, Formasının Hakkını Versin!
 


Aziz Yıldırım, NTV ve NTV SPOR'da konuştu, dinlediniz mi?

Dinlemeyenler, Aziz Yıldırım ne dediğini gazetelerde okumuşlardır kuşkusuz. Ancak dinlemekle okumak arasındaki farkı unutmamak gerekir. Konuşanı dinlerken, konuşanın ses tonu, mimikleri, konuşmanın akışı, konuşanın “samimiyet”i konusunda size, en doğru fikri verir.

Aziz Yıldırım’ı dinlerken, sizi bilmem ya, ben onun “samimiyet”ine inandım; bu bakımdan ona “tam not” verdim.

Aziz Yıldırım, çok yerinde saptamalar yaptı. Bunlar içinde futbolcularla ilgili olanları ilginçti. Bunlar, şimdiye değin Aziz Yıldırım’dan duymadıklarımızdı.

Aziz Yıldırım, futbolculara yönelik söyledikleriyle futbolcuları aşağılamadı, bir bakıma onlara görevlerini anımsattı. Ayrıca, gelecekte sıkıntıya düşmemeleri için örgütlenmelerini öğütledi; bu konudaki çalışmalara destek vereceğini söyledi:

“Ben tüm sporcuların bir sendikası olmasından yanayım."

Başarısızlıklarda sadece başkanın, teknik direktörün üstüne gidilmesinden yakınan Aziz Yıldırım, medyaya sordu:

“Aykut Kocaman, başkan kötü. Neden futbolcular kötü olmuyor hiç? Neden onlarla ilgili yorum yapılmıyor? Burada suçluluk varsa herkeste var. Bunu ayırmak yanlıştır. Buradan herkese sesleniyorum. Bundan sonra bazı şeyler değişecek"

Aziz Yıldırım’ın büyük takımlara gelen futbolcularla ilgili sapmalarına kim itiraz edebilir?

"Oyuncular geldikleri yeri unutuyorlar. Burada başka türlü yaşamaya başlıyorlar ve düşüşler yaşanıyor. Onların buraya geldikten sonra daha çok çalışmaları lazım. Buraya gelen, burayı son durak gibi görüyor. Yerli oyuncular alt yapıları tam dolu gelmedikleri, eğitim görmedikleri için böyle sıkıntılar yaşıyoruz.”

Aziz Yıldırım, geldikleri büyük takımı “son durak” gören futbolcularla ilgili önemli bir “sorun”a da parmak basıyor:

“Oyuncu küsmeyecek, çalışacak... Birisi oynamadığı zaman küsüyor, hocaya küsüyor, gazeteye konuşuyor. Bundan sonra teknik direktör de oyuncuya karşı bir tavır alıyor. Bu zihniyetlerin ortadan kalkması gerekiyor.”

Ya yabancı “yıldız futbolcular”, medyanın, gece kulüplerinin onlara yaklaşımı?

“Gece kulüplerinde onları Arap Şeyhi gelmiş gibi karşılıyorlar. Herkes eğlenebilir, ama her şeyin bir zamanı var. Medya, kendi yönünden haklı. Nedir? Bir şeyleri abartıp, yorumlar yapıp okunmak, seyredilmek. Gerçekleri söylerseniz insanlar okumayabilir. Doğrular bazen söylenmiyor. Medyanın da değişmesi lazım."

*****

Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçeli futbolcularla ilgili olarak, kamuoyu önünde ilk kez "Herkes formasının hakkını versin" demesi, çok anlamlı.

Demek ki, Fenerbahçeli futbolcular, ikinci yarıda sorumluluk taşıyacak, ona göre, gerçek güçlerini ortaya koyan bir futbol oynayacaklar.

Aziz Yıldırım, hoşgörülü görünmesine karşın, sonucu “sert” olacak bir uyarıda bulunuyor.

Aziz Yıldırım, başarının, başarısızlığın adresini göstererek, ikinci yarı için umut verdi.

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..