Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Aziz Yıldırım'a ömür boyu men verilmeli.

Aziz Yıldırım'a ömür boyu men verilmeli.
 

Süper ligin 15. haftasını geride bırakırken hem ligimize hem de yüreğimize ateş düştü.

Yazıyı yazmaya başladığım şu dakikalar itibari ile yedi askerimizin şehit düştüğü ajanslardan kara haber olarak geçiyor.

Allah yakınlarına sabır versin demekten sıkıldım, bıktım usandım artık. Bu yarayı daha ne kadar taşıyacak bu vücut?

Kansere döndü ama hala bu yarayı temizleyen yok. Kardeşi kardeşe kırdırdıklarında vakit çok geç olacak. Bugün hamasi nutuklar atanlar o gün saklanacak delik arayacaklar.

Konumuz bunca sorunun içinde futbol mu olmalı diye soruyorum kendime. Bu kadar dert varken, gencecik evlatlarımız hayatının baharında kara toprağa girmişken amiyane tabir ile "Yemişim futbolunu, yemişim hakemini".

Bugünden itibaren bu yalan gündem değiştirilmelidir. Aziz Yıldırım'a ömür boyu men cezası verilmeli, Mustafa'ya yırtılmaz kumaştan forma dikilmelidir. Ciddi olmak gerekirse futbolumuzda işler çığırından çıkmaya başladı. Fenerbahçe başkanı geçmiş hataların birikimiyle nihayet bir çıkış yaparak hakemlere ve federasyona yüklendi. Daha açıklamanın üzerinden 24 saat geçmeden pazar akşamı hakem Galatasaray aleyhine bir aut ve orta sahadan bir faul verdi. Top döndü, dolaştı, ıkındı, sıkındı Galatasaray kalesine girdi. Maç sonu bir feryet bir figan koptu ki gören de ofsayttan gol yendi, penaltılar verilmedi zanneder. Oysaki ortada sadece bir aut-korner hatası var. Gencecik bir futbolcumuz çıktı dedesi ile yaşıt Fenerbahçe klübü başkanına birileri diye hitap etti. Asıl dikkat edilmesi gereken nokta ise hemen hemen bütün eleştirmenlerin ortak bir kanıya vararak hakemin Galatasaray aleyhine hata yaptığını yazıp çizmeleri.

Ya birileri bizi kandırıyor ya da bizler gördüklerimizi anlayamıyoruz. Daha bir kaç hafta önce Roberto Carlos'un nazikçe rakibine dokunmasına "Yüzde yüz penaltı" diyenler bu hafta Lugano'nun tabiri caizse "yaka paça" indirilmesine "verse de bir şey diyemezsin" diyebiliyorlar. Fenerbahçe'nin ofsayttan iki hafta üst üste gol yemesini normal karşılayanlar hakemin bir aut kararına "bu kadar da olmaz ama" diyebiliyorlar. Bir gün önce Bilica'nın düşürülmesine "ne var bunda canım" diyenler bugün kıvırmaya yer arıyorlar. Türk futbolunun çivisini yerinden çıkaranlar ellerini ovuşturup "ihaleye" fesat karıştırıyorlar.

Dün akşam ki maç göstermiştir ki Mustafa'nın da dediği gibi "birileri" sporumuza çomak sokmaktadır. Yoksa bir aut için taraftar maçtan sonra bu kadar ayağa kalkmazdı. Her yerde bir kaos, her yerde bir komplo. İki gazete iki decoder fazla satayım diye ortalığı karıştıranlar işler sarpa sardığında kaçacak delik bulamazlar. Şov yapmakla ortalığı karıştırmak arasında ki ince çizgiye dikkat edilmesi dileklerimle...

 
Toplam blog
: 6
: 809
Kayıt tarihi
: 20.11.09
 
 

1971 Erzincan doğumluyum. İlk, orta, lise tahsilimi İstanbul'da yaptım. 35 senelik İstanbullu ve doğ..