Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Aziz Yıldırım'a yeniden yargılanma yolu...

Aziz Yıldırım'a yeniden yargılanma yolu...
 

Yıl 03 Temmuz 2011 seçimler yeni bitmiş, AKP üçüncü dönem iktidar olmuş, iktidar olmanın verdiği zafer coşkusu ile Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’ye operasyon düğmesine basılıyor…

Aziz Yıldırım yerlerde sürüklenerek(!) cezaevine gönderildi. 1 yıl hapiste yattıktan sonra 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak, yargı sürecinin devam etmesi nedeniyle salıverildi. Ardından Yargıtay cezayı onayladı.

Bu arada başlatılan hukuk savaşı bu günlere kadar sürdü. Avrupa’dan men edilip, sözde adil Avrupa mahkemelerince de cezalandırıldı.

Türkiye’nin gammazları, Fenerbahçe’yi cezalandırmak için ülke futboluna ağır darbe indirdiler.

Ve sonunda 13. Ağır Ceza Mahkemesi Aziz Yıldırım'ın 'şike davasından' yeniden yargılama talebini kabul etti. Kumpas ve tutanakta sahtecilikle ilgili talebi ise reddedildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "futbolda şike" davasında Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların "yeniden yargılanma" ve "infazın durdurulması" talebini kabul ederken, "kumpas kurulduğuna" ve "tutanaklarda sahtecilik" yapıldığı iddiasıyla yapılan "yeniden yargılanma" talebini ise reddetti.

Fenerbahçe Kulübü de resmi internet sitesinden kararı duyurdu.

Olayın seyrine şöyle bakacak olursak: Savcı, Aziz Yıldırım için yeniden yargılansın talebinde bulunmuştu. Mahkeme, "futbolda şike" davasında Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların "yeniden yargılanma" ve "infazın durdurulması" yönünde karar verilmesi yönündeki mütalaasını mahkemeye bildirmişti.

Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanması talebini değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Sanıklara kumpas kurulduğuna ilişkin iddialar sebebiyle yargılanmanın yenilenmesi taleplerinim oybirliği ile reddine, örgütlü suçlarla ilgili mahkemelerin kapanmasına neden olan 6526 no’lu yasa ile CMK’da yapılan değişiklikleri dikkate alarak yargılanmanın yeniden yapılmasına karar verdi.

İleride telafisi imkânsız zararlara sebebiyet vermemesi açısından sanıklar Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Olgun Peker, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi, Selim Kımıl’ın CMK 312. madde gereğince oy çokluğu ile infazlarının geri bırakılmasına karar verildi.

Yeniden, adil şekilde yargılanmada verilecek bir ceza varsa, herkesin boynu kıldan incedir. Ancak, sübut delil olmadan verilen cezalara bakarak, Fenerbahçe’yi ve Aziz Yıldırım’ı şikecilikle suçlayanlar, kendilerinin ülkeye “şikeyi” getirdiğini unutup, hala ahkâm kesmeye devam ediyorlar.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..