Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Aziz Yıldırım'ın azizliği

Aziz Yıldırım'ın azizliği
 

Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı. Aziz Yıldırım


Üstelikte bu sene futbol hakkında hele Fenerbahçe ile ilgili hiç bir blog yazmadım ve bu konu da sessiz kalmayı tercih ettim. Sebebine gelince hem de fanatik bir Fenerbahçeli taraftar olarak Sayın Başkanımız Azizi Yoldırım'ın bu sene yapmış olduğu transfer politikasını beğenmediğimi açıkça ifade etmek isterim.

Geçen sene takım şampiyon olmayabilir ama tüm yurdu yıllar sonra da olsa sokağa çıkartan sonuçlar aldı ya. Özelikle Avrupa Şampiyonlar Ligin de yüzümüz güldürmüştü bu takım. Ve aynı takım şimdi aldığı sonuçlar geçen seneyi bağdaştırmıyor. Pekiyi ne odu da bu sonuçlar bu şekil de oldu? Anlamak mümkün değil.

İnsanın beter olsun diyeceği geliyor ama diyemiyor.

İşte Aziz Yıldırım'ın yanlış olan transfer politikası.

İlk önce geçen yıldan başlayalım. Hani sonbahar aylarında yaprak dökümü olur ya işte onun gibi bazı değerler takımdan döküldüler. Şimdi onları mumya ile arıyoruz. Bir kaç kuruş fazla para verip takımımızda tutmayı başaramadık. İlk önce Rüştü ile başlayayım. Beşikaş'a gitmek istermiydi. Hayır. Ona değer vermeyip sanki onu Beşiktaş'a gitmeye göz yumduk. O şimdi takımımızın hem kaptanı hem de kaleci antrönürü olur Volkan Demirel ve Volkan Babacan gibi kalecilerimize tecrübesini kullanarak abilik görevi yapardı. Bu takıma değişik bir hava verirdi.

Mehmet Yozgatlı Beşiktaş'a...

Serkan Balcı Trabzonspor'a...

Tuncay Şalı Middlesbrough'a...

Ümit Özat Köln'e...

gittiler. Şimdi aklıma gelen bunlar.

Ya bu sene. Zico'yu hiç sebebi yokken göndermişsin. Ondan iyisini bulacakmışsın gibi. Buldun da. Bu sene yıllar sonra İspanya Milli takımını Avrupa Şampiyonu yapan Arogenes'i transfer yapmışsın. Takımı ona emanet etmişsin. Buraya kadar güzel ama 70'lik delikanlıdan ne beklersin. Ağı gitmiş vağı kalmış ve Fenerbahçe'ye Zico'nun yerine geleceğini duyduğumda sanki bu günleri yaşayacağımı adım gibi biliyormuşçasına hiç sevinmedim ve yüzümü buruşturdum o an.

Mehmet Aurelio. İçimizden biri. O olmazsa olmaz diyenlerden. Türk olmadığından Türk Milli Takımınına Fatih Terim tarafından seçildiği vakit eleştirilen sonradan Türk olma Mehmet Aurelio. Onun da gitmesine nasıl göz yumarsın. Onun yerine doldurur gözü ile baktığın Emre Belezoğlu'nu sakat, sakat olarak nasıl transfer edersin.

Ve lig'te aldığı sonuçlar.

Deplasman da yaptığı 3 maçta 3 yenilgi.

Gaziantespor'a 1-0

Hacettepe ve Sivasspor'a 1-0 önde olmasına rağmen 2-1 yenilgi.

İçeri'de İBŞB ve Gençlerbirliği takımlarının eksik kalmasından faylanarak aldığın galibiyetler, o maçlarda kazanılan galibiyetlere galibiyet diyebilirsem anlayacağım o zaman. Ve dünkü Kayserispor yenilgisi adeta taraftarın sabrını taşıran son damla oldu.

AŞL'de de aldığı sonuçlar da bizleri bu gruptan çıkartmayacak gibi durmuyor açıkçası.

Efsane hasta, komada. Gittikçe kötüleşiyor. Dün geceden bu yana yoğun bakımda. Gerekli ilaçlar verildiği halde hiç bir tepki vermiyor. Doktor Aragones çaresiz. Artık doktor değiştirmenin zamanı gelmedi mi?

Yoksa yarın daha kötü olabilir.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..