Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '18

 
Kategori
Spor
 

Aziz Yıldırım'ın Resmi ve Ali Koç

Aziz Yıldırım'ın Resmi ve Ali Koç
 

Fenerbahçe' nin tarihi kongresi yapıldı. 21.350 kongre üyesinin rekor katılımıyla gerçekleşen kongrede, Ali Koç 20.736 geçerli oyun 16.092' sini, Aziz Yıldırım ise 4.644' ünü aldı.

 

Ali Koç' un getirdiği dip dalgası, Ertuğrul Özkök' ün de dediği gibi, tusunamiye dönüşüp Aziz Yıldırım' ın 20 yıllık iktidarına son verdi. Hem de yaygın medyanın Aziz Yıldırım' ı öne çıkarmasına ve Cumhurbaşkanı' nın Aziz Yıldırım' ı desteğini açıkça ilan etmesine rağmen.

 

Aziz Yıldırım'ın Resmi

Aziz Yıldırım binlerce kongre üyesini kapıda karşılayıp tek tek ellerini sıktı. İnsan bu görüntüleri görünce üzülüyor. 66 yaşında olan ve 20 yıldır başkanlık yapan Aziz Yıldırım, kongre üyelerinden oy alabilmek için güneşin altında bu resmi veriyor. Aslında bu resim tam da Aziz Yıldırım' ı yansıtıyor. Yalnız, insanlarla mesafeli ve başına buyruk. Fenerbahçe başkanı böyle bir resmi verir mi demeden, sadece kazanmaya odaklı, kazanmak için her türlü yolu deneyen, kavga eden, yasaklar koyan, gerginliğiyle herkesi geren bir başkan portresi. Kongrede yaptığı konuşmada elini sıktığı kongre üyelerine karşı sert konuşmuş ve üstünüzdeki formayı ben yaptırdım diye bağırmıştı.

 

Taraftarlar zaten gerginlikten ve başkanın bağırıp çağırmasından bıkmış. 20 yıllık büyük hizmetlerine karşın, gözünü kırpmadan Aziz Yıldırım' ı başkanlıktan indirdiler. O ise saygın bir şekilde çekilip herkesin sempatisini kazanmaktansa vuruşarak çekilmeyi tercih etti. Ali Koç' u veliahtım diye açıklamasına rağmen, Yargıtay kararının açıklanmaması yüzünden bir dönem daha başkan olmak istediğini söyledi. Yargıtayda aklanırsa 2011 sürecinde Fenerbahçe' ye zarar veren kişi ve kurumlara dava açacaktı. Yine, yeni ve yeniden bir kavga süreci başlayacaktı. Kavgadan bıkan taraftar- kongre üyeleri futbol maçına gitmediler ama oy kullanmak için stada gittiler. Hatta Amerika' dan bile oy kullanmak için gelenler oldu. Aziz Yıldırım artık Fenerbahçe' ye yük olmaya başlamıştı. Sportif başarısızlığın yanında 400 milyon € borç da sonunu getirdi. Taraftarlar kulübü bu sarmaldan Aziz Yıldırım' ın çıkartacağına inancını kaybetmişti. Aslında 2011 sürecinde taraftar Fenerbahçe başkanının arkasında durmuştu, Aziz Yıldırım' ın şahsının değil. O ise Fenerbahçe' yi kendisinden ibaret görmeye başlamıştı. Uzun yıllardır aynı kurumu yöneten kişilerde olduğu gibi kendisini kurumun sahibi olarak görmeye başlamıştı. 

 

Ali Koç Başkan Fenerbahçe Şampiyon

Ali Koç taraftarın çok sevdiği ve Fenerbahçe' nin kurtuluşu için umut olarak gördüğü bir isimdi. Müthiş bir ekip çalışmasıyla ve taraftarın desteğiyle, kavga ve hakaret etmeden Fenerbahçe' ye başkan oldu. Seçildikten sonra ilk işi Aziz Yıldırım' a saygı gösteren, hakkını teslim eden bir konuşma yapmak oldu. Başarılı olmasını sağlayan ekibini de sahneye davet edip tek tek teşekkür etti. Her şeyi ben yaptım diyen bir başkandan, ekibimizle kazandık diyen bir başkana geçiş yapmak büyük bir değişimin habercisi. Kulüpler birliğinin iftar yemeğine katılarak, Aziz Yıldırım' ın Kulüpler birliğine olan protestosunu sona erdirdi. Trabzonspor' a da  yakınlaşma mesajı gönderdi. Bu sayede kulüplerin ortak düşmanı Fenerbahçe' dir algısını yıkmak için adımlar atmış oldu. Ali Koç Fenerbahçe' ye başkan olduğu gece, Fenerbahçe taraftarının huzurlu uyumasını sağladı. Sabah uyandıklarında da bunun bir rüya olup olmadığını kendilerine sordurdu. Bu bile iyi ki Ali Koç Fenerbahçe başkanı oldu dedirtti. 

 
Toplam blog
: 165
: 215
Kayıt tarihi
: 18.08.14
 
 

Gazi Üniversitesi İşletme bölümü lisans ve Mersin Üniversitesi İşletme yüksek lisans mezunuyum. M..