Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

Aziz Yıldırım kimdir?

Aziz Yıldırım kimdir?
 

AZİZ YILDIRIM İLE YENİ DÖNEMDE FENERBAHÇEDEKİ YENİ GELİŞMELER NELER OLACAKTIR?

Öncelikle yeni dönem Fenerbahçe kulübüne ve başkan Aziz Yıldırım ile yönetimine hayırlı uğurlu olsun.

Genel olarak bakıldığı zaman Fenerbahçe takımının bu sene transferler ile güçlendirileceği beklentisi vardır. Başkan ve ekibi önce teknik direktör değişikliğine gidecektir. Son dönemde kulüp, teknik direktörlerine tazminat ödemeden ayrılmalarını sağlamaları başarıdır. Bunun gerçek sebebi kariyerli teknik direktörler gelmesi ve bu gelen kişilerin, para için kovulmayı beklememeleri de etkendir. Aragones bu takıma başarı enjekte etmekte hedef belirlemekte istediklerini sahaya yansıtmakta istediğini yapamadı. Eğer sabır gösterilip de, 3-4 yıl beklense, takım kalıcı hedeflere ve istikrara kavuşacaktır. Ama bu basın ve taraftar baskısı ile bunu beklemek mümkün değildir.
Aragonese yeni hayatında başarılar dilerim.
Gelen teknik direktör kim olmalıdır? Burada başkan takım kimyasını bozmayalım diye düşünürse, Brezilyalı futbolcular ile bu futbolcular ile aynı mantalitede olan, Lugano gibi diğer yabancı futbolcuları da iyi bilen dil sorunu olmayacak bir teknik direktör takımın başına geçecektir. Muhtemelen de bu düşüncede bir Brezilyalı veya o futbol düşüncesine yakın olan biri takımın başına gelecektir. Bu teknik direktör estetik futbola teknik futbola önem veren bir kişi olacaktır. Bu düşüncemizi örneklendirirsek, Alman disiplini olan biri gelmeyecektir. Futbolcular insiyatif alabilecek biri olacaktır.

Aziz Başkan, takımın disiplinini öne çıkaracak birini bulursa, bu durumda, bu futbolcular ile devam şansı yoktur. Önemli değişikliklere gidilmesi gerekecektir. Böyle bir kararda, çok ciddi bir maliyet tablosu ile karşı karşıya kalınması demektir. Aslında bu karar belki çok zor ve risklidir ama Fenerbahçe'nin geleceğini kurtaracaktır.

Fenerbahçe takımı çok kaliteli bir takımdır. Ama sanki futbolcuların beklentileri bitmiş bir hava vardır. Herkes parasını son derece rahat alıp, bu takımın banko oyuncusuyum düşüncesi hakimdir. Taraftarın beklentisi pek sahada görülmemektedir. Fenerbahçe sahada mücadeleden uzak gözükmektedir. Bir Emre Belezoğlu, her ne kadar çok randımanlı olmasa bile sinirlenmesi bile aslında ilk başta itici gözükse de isyanı takımın nazlı korkak ve kötü futboluna bir isyanıdır. Bu tip düşünce isyanı futbolcuların büyük kısmına yansır ise, antrenör kim olursa olsun, takım başarılı olacaktır.
İlk gözüken Fenerbahçe takımının göbekte oynayan futbolcu transferi yapacağı izlenimi vardır. Sol kanat ve kaleci takviyesi de yapılacaktır. Forvete biri hızlı ve biri iş bitiren iki oyuncu alınacaktır. Orta saha da baskı yapabilen aldığı topu iyi kullanabilen bir veya iki oyuncu alınırken, sol kanada bir futbolcu daha alınacaktır. Kaleci ise yerli olacaktır. Ama yabancı kontejanı olursa kaliteli yabancı kaleci alınabilir. Defansa stoper- libero oynayabilen bir futbolcu alınacaktır.
Bu transferlerin yapılması muhtemeldir. Şu yazımı yazarken hiç bir futbolcu ismi kulüp tarafından açıklanmamıştır. Aziz Yıldırım teknik direktörü belirlemiş ve anlaşmıştır. Hatta transferler onun istediği bölgelere ve onun istediği nitelikte oyuncular alınacaktır. Bu yazdıklarım benim kendi düşüncelerimdir. Tahminim bu doğrultudadır. Fakat hiçbir kişi veya başka kaynaklardan öğrendiğim bir bilgi yoktur. Tamamıyla iyi niyetli bir taraftar olarak sizlerle paylaştığım düşüncelerimdir. Belki de bu düşüncelerimin hiçbiri gerçekleşmeyecektir. Aziz Yıldırım Başkan benim gibi düşünmeyebilir. Mutlaka her Fenerbahçeli gibi en iyisini yapmak hedefinde kendine göre başka bir politikası olabilir. Beklemek ve görmek lazımdır. Zaman her şeyi gösterecektir.

Sevgi ve saygılarımla.. İlhan

 
Toplam blog
: 8
: 1068
Kayıt tarihi
: 13.10.08
 
 

Herkese merhaba.. İstanbul doğumluyum. İktisat fakültesi mezunuyum. Ticaretle ilgiliyim. Hobilerim f..