Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '12

 
Kategori
Futbol
 

Aziz Yıldırım nasıl bir çıkar sağlamıştır?

Aziz Yıldırım nasıl bir çıkar sağlamıştır?
 

Kürtaj, sezaryen derken, Şike ve Teşvik pirimi davasında, Aziz yıldırım ölümcül hasta olmasına ve mahkeme süresince, hakkındaki iddiaların hepsini çürütmesine rağmen serbest bırakılmadı.

Aziz Yıldırım savcı tarafından 9 maçla ilgili suçlanırken, hiçbir somut delil sunmaması gerçekten düşündürücü. Telefon konuşmalarında bile suç bulamayan TFF Disiplin Kurulu ve Etik Kurulu, demek ki bu işi bilmiyor.

En kısa sürede TFF Disiplin Kurulu ve Etik Kurulu üyeleri, Özel yetkili Savcılara gidip, hukuk dersi almalılar. Tabi Özel Yetkili Mahkemelere de bir uğrayıp, onca sorguya rağmen, bir insan nasıl içeride tutulur ve çevreye suçlu gösterilir dersi de almalı.

Aziz Yıldırım hakkında onca suçlama var. Bence en önemlisi kurduğu örgüt sayesinde Fenerbahçe üzerinden çıkar sağlamak!

Bu nasıl çıkar sağlamaktır ki; Aziz Yıldırım’ın başkanlığı süresince Fenerbahçe’nin geldiği durum ve mali durum ortada. Yapılan onca tesise, transfer edilen onca sporcuya, milli takımlara verilen onlarca sporcuya rağmen Aziz Yıldırım nasıl bir çıkar sağlamıştır.

İşin garibi, bazı kulüp başkanları kulüplerini batırırken, bir üst makama sıçrıyorlar ve haklarında kimse bir soruşturma açmıyor. Yönettiği kulübün adı birçok olaya karışmasına rağmen, başkana kimse soru sormuyor.

Gelin Aziz Yıldırım’ın nasıl çıkar sağladığını biraz irdeleyelim.

* Aziz Yıldırım çıkar sağlarken, onunla birlikte yıllardır çalışan yöneticiler Nihat Özdemir, Abdullah Kiğılı,  Ali Koç gibi işadamları; onun kulüpten maddi çıkar sağladığını nasıl anlamadılar? İş dünyasını ve parayı çok iyi bilen bu yöneticiler Aziz Yıldırım’ın çıkar sağladığını anlamazken, savcı nasıl anladı?

* Soruşturma sürecinde bu ve benzeri isimler neden mahkemeye veya Savcılığa çağırıp da 'Kulübün Aziz Yıldırım tarafından kendi suç örgütüne çıkar sağlamak için kullanıldığını biliyor musunuz diye sorulmadı?’

* Bu ağır suçlamanın muhataplarından sayılacak olan eski Fenerbahçe yönetim kuruluna, mahkeme aşamasında niçin böyle bir soru sorulmaz? Bence bunun tek nedeni olabilir. Verilecek cevabın, Aziz Yıldırım lehine olacağı düşüncesidir. Oysa mahkemeler sanıklar lehine olan delilleri de sorgulamak zorundadırlar.

* Fenerbahçe üzerinden çıkar sağlamakla suçlanan Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe’den götürdüğü mallar,  Fenerbahçe'nin mali tablosunda görünmüyor mu? Aslında bu mali tablo en büyük delil...  Mahkeme önüne gelen bu tabloya niye bakmıyor? Tabi bu arada bu mali tablonun Aziz Yıldırım'dan öncesi ve sonrasının da araştırılması gerekiyor.

* Fenerbahçeni borsa değerini diğer büyük üç kulübün toplamının üzerine çıkartan Aziz Yıldırım, nasıl bir çıkar sağlamıştır? Bunun delilleri ile ortaya konulması gerekmiyor mu?

Bu suçlamalara maruz kalan bir insan, yarın bir şekilde beraat ettiğinde, bu suçlamaları yapanlar hakkında her hangi bir yaptırım uygulanacak mı?

Bir savcı kafasına göre bir senaryo yazıp, bunu gerçekmiş gibi mahkemeye sunup, bir insanın onuru ile bu kadar oynayabilir mi?

Bir insanı çıkar amaçlı örgüt kurmak ve maddi çıkar sağlamakla suçlamak bu kadar basit mi?

Tabi birde mahkemenin bu iddiaya sahip çıkması var. Türkiye’de hiçbir hukukçu Aziz Yıldırım’ın halen niye tutuklu olduğunu anlayamıyor. Bir özel yetkili mahkeme gösterdiği ve halkı tatmin etmeyen gerekçelerle Aziz Yıldırım’ı suçlu ilan ediyor.

Bu durum gösteriyor ki; bu mahkeme Aziz Yıldırım'a bir şekilde ceza verecektir. Tabi o cezadan sonra Fenerbahçe UEFA'dan ceza alacaktır.

 Aziz Yıldırım’ın Yargıtay tarafından aklanması bile, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe üzerindeki bu lekeyi silemeyecektir.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..