Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Aziz Yıldırım vatanı satmadı..!

Aziz Yıldırım vatanı satmadı..!
 

Bugün 13:30 sularında açıklanan iddaname de gözüme çarpan ''Aziz Yıldırım'ın 49 yıldan 132 yıla kadar hapsi isteniyor '' yazısı beni adeta şaşkına çevirdi. 

1952 doğumlu bir insana en az 49 yıl hapis verilmesi demek müebbetten çokta farklı değil..!

Şimdi ben 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunundan iki alıntı yapacağım.

''Terör örgütünün propagandasını yapan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.''

''Terör örgütlerinin bildiri veya açıklamalarını basanlara veya yayınlayanlara bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.''

Bunların dışında:

''Hırsızlık'' suçuna 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenirken, ''kapkaç'' yapan kişiye, 7 yıla kadar hapis cezası veriliyor. 

''Yağma suçunun cezası 6 yıldan 10 yıla kadar, nitelikli yağmanın suçu ise 10 yıldan 15 yıla kadar hapis isteniyor''

Başkasının malına zarar veren kişiye 4 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezası verilirken, haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suç işleyen kimseye 12 ila 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bir insanı kasten öldüren kişiye (tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek, yangın, su baskını, tahrip, batırma veya bombalama ya da nükleer, biyolojik veya kimyasal silah kullanmak suretiyle, üstsoy veya altsoydan birine ya da eş veya kardeşe karşı, çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, gebe olduğu bilinen kadına karşı, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla, kan gütme veya töre saikiyle durumlarında işlenmediği sürece) 24 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Hukuken geçerli rızaya dayalı olmaksızın, kişiden organ alan kimse, 5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılıyor.

işkence (Bir kişiye karşı insan onuruyla bağdaşmayan ve bedensel veya ruhsal yönden acı çekmesine, algılama veya irade yeteneğinin etkilenmesine, aşağılanmasına yol açacak davranışlar) suçunu işeyen kimse  3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına mahkum oluyor.

Şimdi bunca örneğin ardından ortada cinayet kadar ağır bir suçun olmadığı ortamda ''örgüt'' kurmak suçundan da yargılanıyor Aziz Yıldırım..

Peki o zaman bu örgüt ne için kurulmuş olabilir?

Bir Fenerbahçeli olarak en kötü gözle bakacak olursam, kişileri tehtid ederek maç satın alma,para karşılığı maç kazanma ... gibi durumlar için örgütü kullanmış olabilir.Bunun dışında ki suçlandığı konularsa yine teşvik ve şike zaten.

Yukarıda örnekte belirtilen durumlara verilen cezalara bakıldığında Aziz Yıldırım hakkında istenen ceza yılı sizce de ağır değil mi? 

Dağdaki teröristin almadığı cezayı bu ülkenin bayrağını taşıyan kulübü uğruna yanlış işlere bulaşsada vatana ihaneti söz konusu olmayan bir kişinin alması zoruma gidiyor..

 
Toplam blog
: 13
: 629
Kayıt tarihi
: 20.09.11
 
 

Spor Muhabiri ..