Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

Aziz Yıldırım ve Serdal Adalı kazandıkları Helikopter ihalesi yüzünden mi içeride?

Aziz Yıldırım ve Serdal Adalı kazandıkları Helikopter ihalesi yüzünden mi içeride?
 

Bildiğiniz gibi, Türk futbolunda deprem etkisi yaratan ve 3 Temmuz'da başlatılan ' Şike soruşturması' kapsamında önce Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve saz arkadaşları, tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderilmişti. Ardından Beşiktaş ve Trabzonspor’u da vuran ikinci dalgada, Beşiktaş ağır yara almıştı. 

Yalnız, Beşiktaş olayında anlaşılamayan bazı durumlar vardı. Örneği Serdal Adalı ve Teknik Direktör Tayfur Havutçu içeri tıkılırken, Başkanın ifadesine bile başvurulmadı. 

Ya Trabzonspor? Başkanı içeri alınıp, bir gün sonra adliyeye çıkartıldı. Sadece yurt dışı yasağı konularak mahkemece serbest bırakıldı. Yani Trabzonspor cephesinde tutuklu yok! 

Tutuklanan futbolculara gelince; Basın İBB’li futbolcular İbrahim Akın ve İskender’in şikeyi itiraf ettiklerini iddia ederken, bu sporcuların avukatları, şike itirafını yalanlıyorlar.

Fenerbahçe Başkanı, 14 Nisan 2011'de yürürlüğe giren yeni şiddet yasası ve Futbol Disiplin Talimatı'na göre, "Organize suç örgütü kurmak, şike ve teşvik primi dağıtmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Geçtiğimiz pazar günü tutuklanan ve 5 gündür cezaevinde bulunan Aziz Yıldırım'la ilgili Gazeteport adlı internet sitesi, inanılmaz bir iddia ortaya attı.

Fenerbahçe Başkanı'nın tutuklanmasının asıl nedeninin 21 Nisan 2011'de sonuçlanan 4 milyar dolarlık helikopter ihalesi olduğu iddia ediliyor’ 

İhaleyi alan Konsorsiyumun içinde kimler var dersiniz? Tabi ki Aziz Yıldırım ve Serdal Adalı! 

İhaleyi kaybeden tarafta kim var dersiniz? 

Çalık Grubu! 

Ne dereceye kadar doğrudur bilemem, bu zamana kadar Gazeteport’a bir tekzip gelmediğine göre… 

Bir diğer iddia da şu: 'Şike soruşturması'nda da düğmeye, 14 Nisan 2011'de yürürlüğe giren Yeni Şiddet Yasası ve Futbol Disiplin Talimatı'na göre değil de 21 Nisan'daki helikopter ihalesinden sonra basıldığı yönünde...

Bu konularla ilgili Fenerbahçelilerin buluşma adresi olan ‘antu.com' da yayınlanan bir yazı, operasyonun hangi amaçla yapıldığını açıkça ortaya koyuyor. 

Şöyle ki; İhaleye katılamayacak olanları belirleyen 4734 sayılı kamu ihale kanununa göre;

Madde 11- aşağıda sayılanlar doğrudan veya dolaylı veya alt yüklenici olarak‚ kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde ihalelere katılamazlar:

a) (değişik: 20/11/2008-5812/4 md.) Bu kanun ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı terörle mücadele kanunu kapsamına giren suçlardan veya örgütlü suçlardan veyahut kendi ülkesinde ya da yabancı bir ülkede kamu görevlilerine rüşvet verme suçundan dolayı hükümlü bulunanlar. 

Şimdi anladınız mı, Aziz Yıldırım ve Serdal Adalı’nın neden tutuklandığını ve böyle bir suçlamaya maruz kaldıklarını? 

Yani sizin anlayacağınız, şike, teşvik falan hikâye! 

İşin arkasında kazanılan 4 milyar dolarlık ihale var. 

Amaç; bu ihaleyi Aziz Yıldırım ve Sardal Adalı’nın dâhil olduğu konsorsiyumdan alıp, iktidara daha yakın bir şirkete vermek! 





 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..