Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '13

 
Kategori
Futbol
 

Aziz Yıldırım yeni Aykut'unu buldu mu? (Ersun Yanal ile ilk görüşme olumlu)

Aziz Yıldırım yeni Aykut'unu buldu mu? (Ersun Yanal ile ilk görüşme olumlu)
 

... ve nihayet beklenen oldu mu?

Aykut Kocaman dün itibariyle 3 ya da 4. istifasını verdi. Yönetim Kurulu'nun da (yani Aziz Yıldırım'ın) kabulü ile Aykut Kocaman dönemi resmen kapanmış oldu.

Aykut Kocaman; Daum'un Fenerbahçe Teknik Direktörü olduğu 2009-10 sezonunda, Sportif Direktör olarak başladığı görevine, Daum ile yaşadığı sorunlar sonrasında 2010-11 sezonundan itibaren Teknik Direktör olarak devam etmiştir.

Teknik Direktör olarak görev aldığı ilk sezonda Lig Şampiyonluğu, kalan iki sezonda ise sırasıyla 9 ve 10 puan geriden lig ikinciliği ile yetinmiştir.

Yine son 2 sezonda ardarda kazanılan Türkiye Kupası ve bu sezon oynanan UEFA Yarı Finali camia açısından en büyük teselli olarak kalmıştır.

Aykut Kocaman döneminde Fenerbahçe; 41 maçlık yenilmezlik ve 12 maçlık en uzun deplasman galibiyeti serisi başarısı göstermesine karşın, göze hoş gelmeyen kontrollü oyun yapısıyla, kazandığı maçlarda dahi büyük eleştiri toplamıştır.

Bunun en büyük sebebi de rakiplerine özellikle ezeli rakibine karşı psikolojik üstünlüğün kaybedilişi ve artık Fenerbahçe takımının hiçbir maçın favorisi olabilecek özgüveni sağlayamaması idi.

Aykut Kocaman'ın oyuncular üzerinde belirgin bir otorite kuramaması ve aksine kişisel çekişmeler yaşayarak, maliyeti yüksek bir çok oyuncunun performans düşüklüğüne çare bulamaması da geniş bir kadro yapısına sahip takımın yeterince etkin kullanılamamasına sebep olmuştur.

Hatalı kadro tercihleri, oyuncuların oyun karakterine göre farklı bölgelerde oynatılmasında ısrar edilmesi ve hemen hemen her rakibe karşı pasif oyunun tercih edilmesi, taraftarın futbol heyecanından ziyade, dua fısıltılarıyla eziyet dolu 90 dakikalar geçirmesine neden olmuştur.

Evet... Fenerbahçe'de Aykut Kocaman dönemi sona erdi ancak Aziz Yıldırım dönemi halen devam ediyor. Ve Aziz Yıldırım 14. kurbanını arıyor.

Bugün kulüpten resmi bir açıklama geldi: Yönetim Kurulu(!) toplanarak Aykut Kocaman ve Ali Yıldırım'ın istifalarını görüşerek, kabul edilmesi yönünde karar verdi. Yönetim Kurulu'ndan kasıt Aziz Yıldırım'dır. Çünkü O'nun olduğu yerde herhangi bir kurul, komite ya da farklı bir düşünceden söz edilemez.

Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman'ı görevden aldı ve şimdi kendisine yeni bir Aykut(!) arıyor. İlk tercihi ise istifa haberini okuduğum ilk anda aklıma gelen isim: Ersun Yanal...

Bir kaç ay öncesine gidecek olursak; yine Aykut Kocaman'ın istifa ettiği bir tarih, sezonun devre arası. 16.01.2013 Aziz Yıldırım ile Halil Ünal özel bir davette küçük çapta bir tartışma yaşadılar. Konu: Ersun Yanal'ın Aziz Yıldırım tarafından Fenerbahçe'nin başına getirileceği iddiası ve bu iddianın Halil Ünal'ı sinirlendirmesi.

İşin özü; Aykut Kocaman'ın istifası aylar önce kabul görmüş ama zamanlama olarak doğru bulunmamış. Ersun Yanal ismi ise yine o dönem kararlaştırılmış, belki de ön protokol imzalanmış.

Henüz resmi olarak anlaşma yapılmamış olsa da Aziz Yıldırım profiline en uygun yerli isim olarak Ersun Yanal öne çıkıyor. Futbol anlayışları ve takımlarına aşıladıkları oyun yapısı ne kadar farklı olsa da Ersun Yanal'ın liderlik yaklaşımı Aykut Kocaman'dan çok farklı değil.

Bu sebeple Ersun Yanal'ın, taraftarın ve özellikle Aziz Yıldırım'ın şampiyonluk hedeflediği 2013-14 sezonunda, bu kısa dönemde takım üzerinde otorite kurması ve kendi oyun yapısını, kontrollü oyunu kanıksamış mevcut ağır kadroya aşılaması oldukça zor görünüyor.

Aziz Yıldırım'ın muhtemel düşüncesi; 4. yıldızı takmaya hazırlanan ezeli rakip karşısına, Fenerbahçe'ye ve ligimize yabancı bir teknik adam yerine yerli bir hoca ile çıkmak. Ancak Ersun Yanal tercihi Fenerbahçe açısından ikinci bir Aykut Kocaman sorunsalı doğurabilir. 

Eğer ki tercih ille de yerli hoca ise; öncelikle şu gerçek göz ardı edilmemeli:

Güçlü bir rakip karşısına ancak yetenekli bir kadro ve güçlü bir teknik adam ile çıkılabilir.

Açıkçası, Ersun Yanal'ı ne kadar başarılı bulsam da şu durumda Yılmaz Vural'ı tercih ederim.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..