Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '12

 
Kategori
Spor
 

B-Fit merkezlerinde 30 dakikalık spor programı

B-Fit merkezlerinde 30 dakikalık spor programı
 

alıntıdır


Spor sadece zayıflamak amacıyla değil, yaşam felsefesi haline gelmeli. Ama ne yazık ki, bizler kilo aldığımız zaman spor salonlarının yolunu tutarız. İçimizde sürekli spor ve sağlıklı yaşama dikkat edenler vardır mutlaka. Örnek almamız gerek.

Geçtiğimiz günlerde yaz’a sayılı zaman kaldığından, vitrinlerde yazlık elbise sezonunun açılacağından, renkli elbiselerin koyuların yerini alacağından konuştuk ve kendimizi ertesi sabah yeğenimle spor salonunda bulduk.

Her şeyin başı sağlık için şart olduğuna inandığımız spor, eli kulağında yaz ayları düşünüldükçe en uğrak yerlerimiz arasında oluyor. B-fit hem yakınlık açısından hem de yalnızca bayanların spor merkezi olması açısından tercih nedeni oldu bizim için.

Önce yarım saatlik sporda ne yapılabilir diye düşünerek Derin Hanım ile konuşmaya başladık. Yaş ağırlığının 15-75 olduğunu, bayanların ve yetişme çağında fazla kilolarından şikayetçi olan gençlerin sıklığından bahsetti. Daha sonra sistemin işleyişini anlattı.

Sistem spor aletleri ve aerobik hareketler eşliğinde işliyor. Spor aletlerinin ağırlık içermediği, yurt dışında fizik tedavi amaçlı kullanıldığı söyleniyor. 30 saniye ayarlı aletlerde çalışırken çalan zil eşliğinde spor platformları üzerinde aerobik hareketleri yapılıyor. Tekrar 30 saniye dolduğunda bir başka spor aleti deneniyor derken üç tur tam bir koşturma ile geçiyor. Haftada en az 3 gün gidilmesi ön görülüyor.

Sonrasında nabız kontrolleri yapılıyor. Ben kalp rahatsızlıklarından korktuğum için özellikle bir zararı olup olmayacağını birkaç defa sordum.

Amaç vücudun her bölgesini çalıştırmak olduğu için, 30 ar saniyelik çalışmalarla şoklama yapılıyor. Gidenlerin çok memnun olduğuna dair teşekkür yazılarını okuyunca daha bir rahatladım. Çalışmalarda antrenörlerin sertifikalarını inceleme fırsatım olması da ayrıca içimin rahatlamasına neden oldu.

Spordan yaklaşık yarım saat sonra ise, süt içilmesi ön görülüyor. Spordan sonra içilen süt yağ yakımını hızlandırıyor. Ayrıca acıktığınız an düşünmeden dilediğiniz kadar yiyebileceğiniz yiyecek olarak da salatalık öneriliyor.

Yavaş yemek yemenin önemi konusunda oldukça ısrarcılar. Beyin ilk 10 dakika tokluk hissi algılayamadığı için, 10 dakika içerisinde hızlı tüketilen 5 tabak yemek bile sizi doyurmaz. Bu nedenle yavaş yemek yenildiğinde ilk 10 dakikayı daha az kalori ile geçirmek mümkün.

30 dakikalık spor, 60 dakikalık soru-cevap süreci sonunda B-fit’in bu işte uzmanlaşmış olduğunu düşünmeye başladım. Tavsiye edebilirim.

Ancak spora başlanmasındaki amaç kilo vermek değil, formda kalmak ve sağlıklı yaşam olmalı.

 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..