Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

B kan grubuna göre beslenme / ''Beslenmenin Diyalektiği'' (31)

B kan grubuna göre beslenme / ''Beslenmenin Diyalektiği'' (31)
 

0  kan grubuyla, A kan grubu arasındaki özelliklerin farklılığı gibi, B kan grubu da, kendine özel bir uyumluluk gösterme yetisine sahip olup, bir bukalemun gibi bu farklılıkları bünyesinde barındırır!...

Göçebe atalarımızın, 0 kan grubuna benzeyen birçok eş özelliklerine sahip olan B kan grubu insanları, 0 kan grubundan birden bire ayrılarak, kendine has özellikleriyle farklı tablolar çizerler!...

B kan grubu insanları, modern zamanlarda daha sık karşılaşılan, başta kanser olmak üzere, kalp ve dolaşım yolu hastalıklarına karşı daha güçlü bir dirence sahiptirler... Ve hayata, bu hastalıklara rağmen tutunabilme olasılıkları her zaman üst düzeydedir...

Muhtemel ki, bu özelliklerininin büyük bir kısmını, çok uzun yıllara dayanmış göçlerde, bağışıklıklarını güçlendiren, o göç yollarında bulduklarıyla beslenmek ve hayatta kalabilmek için temin edebildikleri besinlere ve onların olumsuzluklarına karşı zaman içinde kazandıkları biyolojik deneysel güce, borçludurlar!...

Zaten, o zamanlar, hayatta kalabilmek için, çevrelerine uyumlu ve yaratıcı olmaktan başka pek şansları da yoktu!...

Göç yollarında yeni topraklar, yeni iklimsel koşullar yeni insan gruplarıyla  çatışmalar ve nihayetinde kaynaşmalar da bu değişim de belirleyici faktörler olarak karşılarına çıkıyordu...

B kan grubu insanlarında yanlış beslenmeden dolayı kilo almayı etkileyen en önemli gıdalar, başta esmer buğday ve ürünleri olmak üzere, mısır, susam ve mercimekler olarak karşımıza çıkar!...

Bu yiyeceklerdeki farklı özellikler gösteren lektinlerin metabolizmayı olumsuz yönde etkiledikleri, sindirim sorunları ve hipoglisemiye yol açtıkları görülür...

Örneğin; buğdaydaki glüten lektinin metabolizmayı yavaşlatıp bu besinlerin yağ olarak depolanmasını sağladığı gibi, bir de yukardaki söz konusu ürünlerden biri ya da birkaçıyla birlikte tüketildiğinde , bu tablo daha da vahimleşir!... Bu yüzden bu tür buğdaylar, B kan grubuna yarar yerine zarar verir ki, tüketilmesinden kaçınılmalı ya da minimum düzeylerde tüketilmelerine çalışılmalı!...

Yani ekmekgiller ve unlu mamüller B kan grubuna uygun olmayan yiyecek türleri olarak karşılarına modern zamanlarda da çıkıyor; ve sağlıklı bir yaşam için bunlardan uzak durmaları gerekiyor!...

Et, yumurta, yeşil sebzeler ve yağı azaltılmış süt ürünlerine dayanan bir beslenme, B kan grubuna en uygun bir diyet olarak karşılarına çıkıyorlar...

LO ALMAYI DESTEKLEYEN GIDALAR:

ESMER BUĞDAY:

Sindirimi engelleyip, metabolizmayı yavaşlatıyor. Kan şekerini düşürüp, hipoglisemi üretiyor!...

BUĞDAY:

Sindirimi ve metabolizmayı yavaşlatıyor. Alınan diğer besinlerin yakılmasını engelleyip vücutta yağ olarak yapılanmasına destek oluyor!... Ve tehlikeli bir biçimde vücudun, ensülinini verimli şekilde kullanmasını da engelliyor!...

MISIR:

Metabolizmayı frenleyip, gene o da ensülinin vücutça verimli bir şekilde kullanılmasını engelliyor!... Kan şekerini düşürüyor...

SUSAM: Aynı şekilde metabolizmayı frenleyip, kan şekerini düşürüyor.

MERCİMEKLER:

Metabolizmayı frenliyor, kan şekerini düşürüyor ve besin alımında sorunlar yaratıyor.

YER FISTIĞI:

Karaciğerin işlevine zarar veriyor. Metabolizmayı frenleyip, kan şekerini düşürüyor, yani hipoglisemiye neden oluyor...

KİLO VERMEYİ DESTEKLEYEN GIDALAR:

KIRMIZI ET: Metabolizmayı verimli çalıştırarak, vücudun sağlıklı beslenmesine önemli katkı sunuyor...

YEŞİL SEBZELER:

Kırmızı etin yaptığı katkıyı aynı şekilde destekliyorlar.

SÜT ÜRÜNLERİ VE YUMURTA:

Süt ürünleri az yağlı olmak kaydıyla, yumurtayla birlikte, metabolizmanın verimli bir şekilde çalışmasına katkı sunuyorlar...

(devam edecek)

 

 
Toplam blog
: 392
: 4592
Kayıt tarihi
: 12.03.07
 
 

İstanbul doğumluyum. Sağlıklı beslenme, yüzme, doğada yürüyüş ve çevre özel ilgi alanlarım. Şiiri ve..