Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '07

 
Kategori
Haber
 

B.O.P

B.O.P
 

Saddam diyip geçmeyin, şu son sözüne bakın: "Irak artık zaten bir cehennem". Çavuşesku'nun idamını izlemiştim yıllar önce. Kurşuna dizmişlerdi ve o zaman da "ibret-i alem" olsun diye tekrar tekrar göstermişlerdi.

Çavuşesku'nun idamındaki sadeliğe ve aceleye inat Saddam'ın idamındaki abartılı gösteri ve ihtişam ile cellatların sadece meslek icabı değil, büyük bir zevk ve öfke ile işlerini yapmaları çok şaşırtıcı ve rahatsız ediciydi. Yakalandığı (pardon en yakın adamlarınca para uğruna "satıldığı") günden bu yana Amerikan askerleri tarafından belirsiz yerlerde tutulan "düşmüş devrilmiş" bir adam ve "Bu size bayram hediyemiz, hadi yapacağınızı yapın" diyerek gözleri her bir santimetre karesi işgal edilmiş kendi ülkelerini değil de sadece kendi kişisel hınç ve öfkelerine odaklanmış 3-5 kişiye gereği yapılmak üzere tevdi edilen bir "görev". Irak çok yaşasın...

Kendinden olanı dahi "öteki" görebilmenin, farklılıkları birer zenginlik olarak görememenin, yüz senedir birarada yaşadığı halde "biz" diyememenin, tek bir bayrak, tek bir ulus, tek bir millet olamamanın kimbilir belki de ilahi bir cezasıdır bu. İnsan olana, anlayıp, sorgulayana sayısız ders ve ibretlik hikayeler anlatabilen hatta çığlık çığlık haykıran bir şeyler var bunda. Ya silkinecek, uyanacak insanoğlu ya da Irak halkı gibi tepesine bombalar düşe düşe "özgürleşecek". Diğer ülkelerin başına gelenlerden ya da geleceklerden de "ari" değil Türk insanı. İdamdan 36 saat sonra "Irak bizim için AB'den daha önemli" diyebilen sözlerin "sahibinden ürken" ifadelerine aldanmayacak, daha bu büyük "yeniden şekillendirme operasyonunun", bu " B.O.P"un ilk günlerinde "Türkiye BOP'un neresinde?" diyerek, "Türkiye BOP'un dışında kalamaz" diyerek BOP'ta aktif görev talep edenlerin, bu ürkek çıkışları, bu "ne alakası var" dedirten sözlerini edenlerle aynı kişiler olduğunu farkedecek. Hatta zaman zaman kendi ülkesine ve her nasılsa iktidarı ele geçirebilmiş kimselere dahi yakıştıramamakla, böyle bir ithamı bile içi kan ağlaya ağlaya yapmakla beraber kendi ülkesinin BOP sürecinde tanksız-silahsız-tüfeksiz-dipçiksiz hatta süngüsüz ilk düşen kale olduğunu bile düşünecek. Ve umalım ki bir gün, "uyandığı" bu amansız gidişatta, 36 farklı etnik unsurdan oluştuğunu söyleyen dillerin haddini de "Hadi ordan, biz hepimiz BİRİZ" diyerek bildirecek.

 
Toplam blog
: 3
: 553
Kayıt tarihi
: 02.09.06
 
 

1976 Sivas doğumluyum. Ankara'da serbest Avukatlık yapmaktayım. Yaklaşık 4 yıldır çeşitli web sitele..