Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

B2B e-ticaret siteleri ile pazarlamacı ağına son verin.

B2B e-ticaret siteleri ile pazarlamacı ağına son verin.
 

Toptan Satış E-ticaret Siteleri, B2B E-ticaret siteleri


E- ticaret sitesi ile toptan pazarlama nasıl yapılır?

B2B E-ticaret Sitesi


Ülkemizde e-ticaret perakende olarak oldukça yaygınlaştı Ancak asıl maliyetlerin yüksek olduğu ve yüksek oranlı satışların olduğu toptan pazarlama sektöründe halen internet üzerinden online pazarlama çok zayıf düzeyde kullanılmaktadır.

Toptan pazarlamada üretici firmalar, bayilerine, ana bayi olan veya distribitör olan bayiler alt bayilere, veya son perakende satış yapan perakendecilere halen pazarlamacı ağı ile satışlarını yürütmektedirler. Oysa firmalar kendi ürünlerini tanıtmakta web siteleri veya ürün katologları ile yapmaya çalıştıkları yeni ve farklı ürünlerde istedikleri verimi ve pazara sunumu beklentileri kadar yapamamaktadırlar

B2b nedir ; Business to Business (Firmadan Firmaya) (Üreticiden Firmaya) (Fabrikadan Firmalara) (İthalatcıdan Toptancılara) (Toptancıdan Perakendecilere)  (Bayilerden Alt bayilere satış) .. gibi çoğaltabiliriz.

Lafın kısası gerekliliği ve faydası tartışılmaz olan internet kanalı pazarlama firmalarımıza neler sağlar.

B2B sistemli e-ticaret siteleri, firmalara neler sağlar?

Sadece bayi ve toptan alıcı müşterilerinize satış yapan üyelik sistemli bir e-ticaret sitesidir.

Bayilerinize istediğiniz gibi özel fiyat veya özel iskonto verebilirsiniz.

Kademeli satış ; Ürünlerinizi satarken daha çok alınmasını sağlamak için kademeli satış uygulayabilirsiniz
   1 Adet 40 tl olan üründen 50 adet ve üstü alımlara fiyatı 30 tl
   1 Adet 40 tl olan üründen 500 adet ve üstü alımlara fiyatı 25 tl
   1 Adet 40 tl olan üründen 1000 adet ve üstü alımlara fiyatı 20 tl
  
Bayilere özel iskonto ; Bayileriniz arasında gruplama yaparak her bayiye özel iskonto ve özel fiyat uygulayabilirsiniz.

Cari hesap Takibi ; Bayiler ve toptan alıcı müşterilerinizin cari hesaplarını e-ticaret sitemi üzerinden takip edebilirsiniz.

Sürekli mutabakat ; Bayi ve müşterileriniz sizdeki cari hesaplarını ayni olarak görebilir takip edebilirler, Bu müşterileriniz ile pazarlamacı olmaksızın sürekli mutabakat demek olacaktır.

Yenilikçi Pazarlama ; Pazarlamacı ve satış temsilcilerinin müşteri ziyaretine gerek kalmadan her zaman sipariş ve anlık satış yapabileceksiniz. Bu sizi rakipleriniz karşışında bir adım önde tutacaktır.

Online Tahsilat ; B2b özellikli bu siteler ile müşterilerinizden tahsilat ve ödemeleri alabileceksiniz. Sistemde kurulu cari hesaba kredi kartı ile ödeme bölümünden müşteriniz kendi belierleyeceği kadar rakamı kredi kartı ile güvenlikli bir şekilde ödeme yapabilecektir.

Stok takibi ; Bu b2b site ile Muhasebe programınız entegre edilerek anlık stoklar hem müşteriler tarafından hem de sizin tarafınızdan depodaki ürünün satışı yapılabilecektir.

Cari Takibi ; Müşterilerinize mail yolu ile bakiye bildirimi yapıp b2b e-ticaret sitenizden ödeme yapmalarını sağlayabileceksiniz.

Maliyetlerin düşmesi ; Haftalık veya Aylık müşteri ziyaretleri ile düzenli çalışan müşterilerinizden daha verimli sonuç almanızı sağlar.  Sürekli sipariş veren bayileriniz ile aranıdaki ticarette bu sistem oldukça kolaylıklar ve düşük maliyetler sunar, her müşteriye göndereceğiniz pazarlamacı ve tahsilatcı gereği kalmayacak, sadece giden pazarlamacılar sistemin daha yaygın kullanıması sağlayacaktır. Bir müşteride gecirilen zaman daha kısa süreli olacağından pazarlamacılarınız daha çok adet müşteri ziyaretini de sağlamış olacaktır.

Güncel ve kampanyalı ürünlerin bilgilendirmesi ; Sitede ön ekranda ön plana cıkarmak istediğiniz kampanyalı ürünleri anında tüm müşterilere site üstünden bilgilendirebileceksiniz. Aynı şekilde yeni cıkan ürünlerin tanıtımı, detay bilgileri ve fiyat bilgilerini de aynı anda tüm müşterilerinize gösterebilecek ve aynı günde tüm müşterilerden siparişleri toplayabileceksiniz.

Özel  Günübirlik ŞOK satışlar ; bazı ürünlerinize şok fiyatlarla günlük satış yapabilirsiniz. Piyasa değeri 50 tl olan ürünü toplam 10 000 adet ürün sadece 40 tl den satışa 24 saatliğine sunulmuştur diyerek müşterileriniz arasında fırsat eşitiliği saplamış ve aynı günde tüm müşterilerinize siteden toplumail ile haber verme ile satış patlaması yapmış olabileceksiniz.

Bu ve bunun gibi birçok varyasyon kampanyalar ve uygulamalar ancak b2b sistemli e-ticaret siteleri ile olacaktır. Bu konuda bilgi ve deneyim sahibi olan en iyi firmayı bulmak gerklidir.  Şu ana kadar onlarca b2b e-ticaret sitesi kullanan çeşitli boyutlarda firma biliyorum. Bunların projeleri tamamen özel yazılmış ve dizayn edilmiştir.

Siz de toptan pazarlamada tasarruf edip satışlarınızı da artırmak istiyorsanız Hemen B2B bir site hazırlatmalısınız.


B2b sistemi hangi çapta firmalar için gereklidir.

Gıda toptancıları , gıda üreticisi firmalar,

Temizlik ürünleri pazarlaması yapan toptancı ve üretici firmalar

Hırdavat ve kırtasiye toptancıları

Tekstil ve konfeksiyon toptancıları, üreticileri

Oto Aksesuar ve yedek parça toptancıları, üreticileri

Toptan mefruşat, tül, perde, ceyiz ürünleri

Toptan kozmetik, itriyat satıcıları  ve ecza depoları

İnşaat malzemeleri üretici ve toptan satıcıları

Spor mazemeleri, lüks tüketim ürünleri ithalatcıları pazarlama firmaları

Takı Aksesuar, ve ziynet ürünleri üreticileri, toptan satıcıları
 

 
Toplam blog
: 7
: 1974
Kayıt tarihi
: 20.12.11
 
 

Ticaret ve iş hayatında her gecen gün meslekler değişiyor yeni çağın ticaret alanı internette dah..