Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '08

 
Kategori
Siyaset
 

Baba adaylarına müjde...

AKP Ankara milletvekili Bayan Aşkın Asan;
Kocaların doğum yapan karılarının doğumhanelerine zorunlu girmeleri için bir yasa teklifi hazırladığını söylemiş.

Üç çocuğundan ikisini Amerika'da dünyaya getiren, ve bu sırada eşide zorunlu olarak doğumhaneye giren Sayın Milletvekili buyurmuş:

"Önce kamuoyunu bilinçlendirip, zihinsel dönüşümü sağlayıp, ardından da erkeklerin de zorunlu olarak doğuma girmeleri için girişimlerde bulunacağım."

"Kendi çocuğunun doğumuna şahit olmak erkeklerinde hakkı."

Okuyunca gözlerime inanamadım,

Aman allahım, o ne asil, ne ulvi ne vatanını ve bu vatandaki babaları düşünen bir çalışma..

Sayın Milletvekilimizden Allah razı olsun.. Hoca Efendilerinin takdirine mazhar olur inşallah...

Yanlız bu çalışmada herhalde Sayın Milletvekilimizin gözünden kaçan ya da danışmanlarının anlatmadığı bir terslik var, bunu da ben hatırlatayım ve bu yüce çalışmada benimde katkım olsun.

Güneydoğu'nun herhangi bir köyünde dört karısı ve bu hanımlarından üçü hamile olan bir vatandaşın, aksilik ya çakışıp ta iki hanımının birden doğumu başlayınca bu adamcağız hangi eşinin yanında duracak ?..

Zaten bir doğumun zor yaptırıldığı oda da ebe Kadın doğumla uğraşırken birde babanın hangisinin yanında durması gerektiğine mi karar vermesi gerekecek. Ebe elindeki doğumla uğraşırken, öbür oda da diğer doğumla köylü kadınlar uğraşıyorlardır nasılsa. Hadi baba bir hanımının doğumuna girdi, öbür hanımının kocasının ellerini tutup, gözlerine bakarak doğurma hakkı yok mu ?.

Yaaa, sayın milletvekilim bu çok çok vahim durumu da bir an önce halledip çıkacak kanunda buna da bir formül bulmanız lazım bence.

Sonra eşinin doğum yaptığı yere girecek babanın, bazı kurslardan geçmesi gerekecek mi, mesala buyurduğunuz gibi:"Kamuoyunun Bilinçlendirilmesi ve Zihinsel Dönüşüm Kursları" açılacak mı yurt genelinde.

Bu da çok önemli ve memleketimiz için hayati bir husus.

-......

-......

Şimdi...

Parası olan zaten en güzel ortamlarda, en güzel hastanelerde, isterse yüzme havuzu içinde eşine doğum yaptırabilir ve yanında durabilir, elini tutabilir, gözlerine bakabilir. İsterse uzayda bile doğum yaptırır parası varsa...

Bunun için öyle özel kanun gerekmez, yasaklayan bir kanunda yoktur zaten.
Önemli olan memleketimizde doğum yaparken ölen, çocuğu ölen, bilinçsiz köy kadınlarının elinde telef olan binlerce insanımızın olduğundan bi haber bu milletvekilinin her şey hallolmuş bütün sorunları çözülmüş bir ülkede yaşıyormuşuz gibi düşünmesi ve ancak öyle bir ülkede verilmesi gereken kanun tekliflerinin çalışmasını yapmasıdır.

Bu ülkede halen bebek ölümleri dünya sıralamasında çok öndedir.

Bu ülkede hala iki, üç kadın la evlenmek caizdir fetvası bir tabudur...

İstanbul'un lüks veya Amerikanın ultralüks doğumhaneleri ve buralarda yapılan doğumlara katılıp karısının elini tutup, gözlerine bakacak kocalar yoktur doğu, güneydoğuda. Daha doktor yüzü görmemiş insanlarımız vardır.

Zorlukla doğurduğu çocuğuna, kendiside yetersiz beslendiği için süt bulamamaktadır memesinde, ülkemin doğusundaki, hatta çoğu yerde batısındaki kadınlar.. Ülkemin doğum yapan kadınlarının "kocasının yanında olması" na gelinceye kadar öyle çok sorunu varki...

Fakat bu sayın milletvekilinin de haklı olduğu yerler var..

Hasbelkader Genel Başkanının tercihi ile milletvekili olmuş TBMM'ye gelmiş.
Heyecan var hırs var. Belli bir zaman sonra kendisinin sadece evet hayırlar da ve otur kalklarda kullanıldığını görüyor.

Eeee bir şey de yapması lazım, eziliyor bulunduğu makamdan aldığı maaştan, ne yapsın kalkıp böyle yetiştiği, gördüğü çevreye uygun tekliflerle geliyor. O da haklı kendince..

Mesela Ekonomi Bakanı Mr Şimşek'te "Bu ülkede ücretler çok yüksek" dememişmiydi.

Halkından bi haber ve toplumdan kopuk siyasetçi profilleri.

Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..