Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '15

 
Kategori
Güncel
 

Baba bu kez bizi üzdü,dönüşü olmayan son yolculuğa çıktı

Baba bu kez bizi üzdü,dönüşü olmayan son yolculuğa çıktı
 

Tüm görseller alıntıdır.


 

Hep üzülürdük onun ani gidişlerine. Sonra sevinirdik sağ, salim dönüşlerine. Baba bu kez öyle yapmadı. Bu kez dönüşü olmayan son yolculuğa çıktı.

Artık geri gelmez o güçlü hafıza. Doğduğu Isparta İslamköy Çatalca Tepede gerçek sadık yar toprağın bağrında yatmaya gitti.

Akşam nasipten faydalanma, gece sabaha doğru uykuda emaneti ( Ruhu ) sahibine teslim etmek her kula nasip olmaz. Barışmayı bilmeyenler kavga etmesin diyen.

Zeki insan, şaşaalı yaşamı sevmeyen, Ankara Güniz sokaktaki mütevazı eviyle yetinen, kibirsiz, gücünü, zekasını, ve bilgisini tüm insanlar için vicdan ve merhamet terazisinde kullanan.

Barajlar kralı. Bir Bilen, Çoban Sülü, Zenith Süleyman, Süleyman hep başbakan. Gap'ı kimseye Gaptırmam. Çeşmeler, köprüler, yollar insan içindir. Yollar yürümekle, meydanlar konuşmakla aşınmaz sözlerin sahibi.

Fötr şapkalı. Binaenaleyh sözünü en çok kullanan, şapgamı kimseye gaptırmam. Türkiye'nin altı çürük diye bırakıp gidecek değiliz, bununla yaşamasını öğreneceğiz ( 17 Ağustos deprem sabahı sözleri ) 30 yaşında Devlet Su İşleri Genel Müdürü.

40 yaşında Başbakan 10 yıl, 10 ay başbakanlık ve 7 yıl Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Sayın Süleyman Demirel sevenlerine veda etti esas dünyaya göç etti.

Yüce Allah rahmet eylesin, cennetiyle sevindirsin. Melekler onu kapıda karşılasın.

Yaraları yeniden deşmeye gerek yok. Birlikte yola çıktığı arkadaşlarından bazıları dahi onu hep yarı yolda bıraktılar. O hiç bıkmadı, usanmadı. Askeri cunta onu gönderdi, o yine geldi, onlar tekrar gönderdi o tekrar geldi.

Demokrasi dedi, hukuk dedi. Demokrasi ve hukuk devletinden asla ödün vermem dedi. Bazı sevgiler, özlemler gizlidir. Babanın son yolculuğunda insanlar yağmur oldu yağdı. Güller yollarını süsledi.

Bağda, bahçede, tarlada evlerinin balkonlarında analar, babalar, bacılar, kardeşler, bir bilenlerini, barajlar kralını, 6 kez giden, 7 kez gelen Başbakanlarını, Cumhurbaşkanlarını selamladılar. " Baba seni unutmayacağız " diye haykırdılar.

Memleketlerinden su ve toprak getirip anıt mezarın toprağına kattılar. Kendini sevdirmek, halktan biri olmak, topluma mal olmak, sevilmek, sayılmak, hatırlanmak, unutulmamak ne güzeldir.

İşte hayat böyle. Bir varmış, bir yokmuş. Kim ne zaman son yolculuğa çıkacak bilinmez. Bilinen o ki Süleyman Demirel'e ( Babaya ) gösterilen sevgi, vefa kolay, kolay hafızalardan silinmez. 

 

      


 

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..