Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '13

 
Kategori
Siyaset
 

Baba katilinle iş tutmayacaksın!

Baba katilinle iş tutmayacaksın!
 

Dünyanın en büyük silah tüccarı beş ülkesi aynı zamanda dünya huzur ve güveniliğinin teminatı güvenlik konseyinin de daimi üyeleri. Bir tacir sattığı malın revaçta olmasını ister. Satılan silahsa istenilen de barış söylemi altında kontrolden çıkmayacak sürekli savaşlardır. Ekonomik kriz içinde olan kapitalizmin ve batının ihtiyacı da budur. Bu döngüde olan bir dünya çarkındayız. Eğer barış içinde geçen he anın kapitalistlere para kazandırdığı bir dünyada yaşasaydık dünyada kimse kimseye bir fiske dahi atamazdı. Paranın savaşta silah satımında yer altı zenginliklerini ele geçirmede olmasına dünyanın gelişmemiş ülkelerinin kendi iç sorunlarını kendi kendilerine çözme olgunlukları olmaması da eklenince savaşlar, Müslüman ülkelerde, Afrikada, Asya da, Latin Amerika da eksik olmuyor.

Dünyanın atom bombası kullanmış tek ülkesi demokrasi, hürriyet ve insan hakları havarisi Amerikadır. Amerika ikinci dünya savaşında Japonyanın Nagazaki ve Hiroşima kentlerine atom bombası atarak sulhu tesis etmişti buna göre maksat sulh ise aracın atom bombası olmasında, sadece insanların değil tüm canlıların öldürülmesinde bir beis yoktur.

24 ağustosta Suriye’de kimyasal silah kullanılarak yüzlerce insanın öldürülmesi haklı olarak tüm dünyada şok etkisi yaptı. Peşin hükümlülere göre bunu kullanan Suriye yönetimiydi. Suriye yönetiminin BM heyetinin inceleme yapmak için Şama geldiği gün bunu yapmasının siyasi intihar olması, muhaliflerin de elinde sarin gazının olması ve  yönetimin soruşturma yapmak için BM müfettişlerine izin verip suçlamaları açıkça reddetmesi üzerine işin rengi değişti. En son Rusya’nın el yapımı teçhizatlarla kısa menzilli roketlere monte edilmiş sarin gazi benzeri kimyasallar kullanılmıştır deyip muhalifleri suçlayan raporuna, saldırının mağdurlarının Lazkiye’den kaçırılan yönetim yanlısı çocuk ve yetişkinler olduğu açıklaması komplonun büyüklüğünü ortaya çıkardı. Roma hukukunda da geçerli ilke ‘cinayette menfaat kiminse fail de odur!’  Kimyasal kullanılması yönetimin değil, muhaliflerin menfaatinedir. Çünkü Suriye’de her türlü desteğe rağmen bir türlü başarıya ulaşamayan muhalifler kendi ülkelerine dış müdahaleyi isteyecek kadar vatanseverlerdir.  Muhaliflerin liderlerinden azınlık mensubu George Sabra’nın  bu süreçteki performansı da onunla görüşen siyasiler kadar parmak ısırtacak kadar şaşılası ve hayranlık uyandırıcıdır. Kendi Vatanına dış müdahale isteyen adamlardan da onların yönetimlerinden de kimseye hayır gelmez.

Hafıza i beşer nisyan ile malüldür. İnsanlar Irak’a kimyasal silah yalanlarıyla yapılan işgali milyonlarca insanın ölümünü,göçünü, tecavüzleri, petrol sahalarının paylaşımını, işgal sonrası iç savaşları, intihar bombalamalarını çabuk unutuyorlar. Petrol gelirini halkı için kullanan Kaddafinin öldürülmesinden sonra petrolü  batılı ülkelerce paylaşılan Libya da hatırlanmıyor libyalılar uzun yıllar sonrası ekmek kavgasını, işsizliği, güvencesizliği, aşiret kavgalarını hatırladı.

Yönetimin kimyasal silah kullandı iddiası kanıtlanamayınca Suriyeye müdahale için gönüllüler koalisyonu kurma çalışmalarına başlandı. Buna göre Amerika, İngiltere, Fransa, İsrail gibi İslam dostu ülkelerin yanına  Katar, Arabistan, Ürdün gibi demokratlar eklenecek, bunlar da  el kaide,el nusra, öso gibi örgütlere yardım edeceklerdi. Türkiye de kadim dostu bildiği İngiltere, Fransa ile Mavi Marmarada vatandaşlarını öldürdüğü Filistin dostu israille, israilin en büyük karşıtı Suriyeye müdahale için garip bir şekilde çok istekli görünüyor. Erbakan Hocanın bazıları için kullandığı bunlar İsrail, Siyonizm planının bir parçasıdır söylemi doğrulanıyor. Türkiye’nin İngiltere, Fransa, İsraille savaş ortaklığı baba-evlat katiliyle ortak olan talihsiz bir adam görüntüsü veriyor. Her savaş gibi bu savaş da çok kirli. El kaide, el nursa, öso gibi örgütler liderleri Bin Ladini öldüren Amerika’yla, Amerika da Avrupa ile en büyük düşmanı El kaideyle aynı pozisyonda. Arabistan, katar, Ürdün ise bir demokrasi cihadındalar İsraille el ele. Sorsan demokrasi için demokrasiyi bir Alevi ya da Hristiyan zannedip ‘katli vaciptir’ derler!  Gönüllülerin karşısında da Suriye, Rusya, İran, Hizbullah ve  bir bölümü hariç Irak’tan oluşan yeminliler ve anti emperyalist ülkeler  var. Gönüllülerin acil müdahale çağrısını Yeminliler durduruyor. İsrailin hava güvenliği tam sağlandığı zaman gönüllüler müdahaleye başlayabilirler.

Suriyenin dış müdahaleye değil, siyasi çözüme ihtiyacı vardır.insanların ölmesinden rahatsız olan her vicdan daha fazla yıkım ve ölümü getirecek müdahaleyi değil, siyasi çözüm için çalışmayı tercih etmelidir. İyi komşu, komşusunun evindeki tartışmayı büyütmek için taraflardan birine silahlı destek vermez.

Amerika, İsrail, Fransa, Arabistan, katar, Hamas, el kaide, Öso  ittifakı akılları zorluyor.  Baba-evlat katilleri koaliyonu kurulmuş sanki. Tüm komşuları bir ateş sardıktan sonra stratejik derinlikçilere göre sıra kime gelecek? İmparatorluk bakiyesi vatan toprağı Türkiyeyi , dar ufuklu mezhepçi ikinci ittihat ve terakki versiyonu Hürriyet ve İtilaf paşası yeni Enver paşadan nasıl koruyacağız? Bu savaşı müdahale yanlısı ülkelerin kamuoyu durdurabilir.  Yerel yönetim için koltuk paylaşımı kavgası yapan muhalefet partileri,siyasi örgütler başlarını kumdan çıkarmalıdırlar. Bir beldede ihaleleri kimin alacağı,çöpü kimin toplayıp suyu kimin vereceği  elbet de önemlidir ama o beldeler  savaş tehlikesi altındalarsa ve hava güvenliğini sağlayacağı belirtilen patriotlar sadece  askeri üsleri koruyacaksa  artık gündemlerine  bu hayati konuyu da almalıdırlar. Gezi parkı ağaçları için toplanan milyonlar savaş karşıtlığı için de toplanabilmelidirler. Leninin partisini iktidara birinci dünya savaşı koşullarında getiren halkların devrim aşkı değil; halkların ağır savaş koşullarından bıkkınlığıydı. Çarlık rusyasında savaşa hayır diyen bu lider,kitlelerin güvenini ve saygınlığını etkili savaş karşıtı politikalar ile kazanabildi ve çarlığı yıkarak kurucu iktidarın sahibi oldu.Bazen tüm koşullar fazlasıyla bir arada olur da etrafta kuru basın açıklamalarından , etkisiz siyasetten başka bir gelişme olmaz.  Koşulların olduğu sonucun olmadığı ortamlarda eksik olan liderliktir. İyi liderler savaşa inandırılmış kamuoyumuzu uyandırarak baba evlat katilleri ile komşularımıza müdahale hakkımızın da, bunda menfaatimizin de olmadığını anlatabilir. İsrail’in güvenliği ve batının çıkarları için kaybedecek tek askerimiz , atacak tek taşımız   yoktur. 

Siyasi çalışma ve eylemlerimizi etkili bir şekilde yürütebilmek için  İYDP içinde yapacağımız seçim neticesinde belirleyeceğimiz bir adayı  meclis üyesi  olarak görme talebimizi önemle destekleyiniz.

Av Güney Cuma CAN

 
Toplam blog
: 44
: 470
Kayıt tarihi
: 09.09.13
 
 

 Merhaba. Yazmak, yazılarımı okuyucuyla paylaşıp onlarla birlikte öğrenmek için basladım bu yazın..