Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '16

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Baba kız aşkı

Çocukların ne kadar uyanık olduklarını onları ikna etmenin ne kadar zor olduğunu takdir edersiniz. El deymemis bir beyinleri var bembeyaz berrak.. Dupduru. Öğrenmeye açık. Bundandır ki sizi tün gün boyunca bu ne, bu ne şu ne o ne sorularıyla bunaltabilirler. Yapılabilecek en mantıklı şey yaş seviyelerine en uygun cevaplarla cesaretlerini kırmadan sorularını yanıtlamaktır. Evet bazen televizyonda ki kuşun arkadaşlarının anına uçtuğunu söylediğinizde neden sorusuyla karşılastığınızda bir küçük şaskınlık yaşayabilirsiniz. Sakin olun ve arkadaşlarını özlediğini söyleyin. Hemen ardından bir neden sorusu daha gelecektir eminim o zamanda arkadaşlarını sevdiğini söyleyin. Ve geriye kalan neden soruları içinde hayal gücünüze sığının. Mesela aslanın neden kostuğu, kangurunun neden zıpladığı gibi sorularla da karşılaşmanız olasıdır. Hepsine hazırlıklı olun. En önemlisi de dürüst olun.
Büyükler olarak biraz kendini beğenmiş varlıklarız ve onları kandırabileceğimizi düşünüyoruz. Halbuki o kadar büyük bir yanılgı içindeyiz ki..


Bizler çocuk sahibi olmak için annenin kendini hazır hissetmesinin dogru zaman olduğunu düşünürüz. Yani kadın kendini hazır hissediyorsa eğer annelige erkeğin pek fikri alınmaz, erkeklerin genelininde düşüncesi nasıl olsa annesi bütün gün ilgilenecek yapalım yaa nolcak sankidir. Çocuk yapmak dediğin 5 dakikalık bir iş cok da zor değil, önemli olan sonrası... Çocuk büyütmek bir sanat. Daha doğru bir tanım kullanmak gerekirse bir çocuğu layıkıyla büyütmek gerçekten emek istiyor ve çok zor..


Kuzenim erken yaşta evlendi ve çocuk sahibi oldu. İlk zamanlar evcilik oyunu gibi geldiği için pek anlayamadılar ama şu an hal ve hareketlerinden anladığım kadarıyla mutlu olmasına mutlular ama tabir yerindeyse tuz torbası başa geçti.. Cünkü çocuk bu ilgi ister emek ister.. Örneğin bizim ufaklık yaşının gereği tam oyun çağında bitmek bilmez bir enerjisi var. Üstelik kız çocuğu ve babasına adeta tapıyor. Yani babasıyla oynamak onunla vakit geçirmek istiyor. Ancak babası çalıştığı için bu mümkün değil. En son yaşanan bir olay; babası işten eve yorgun gelmiş yatak odasında uyuyormuş bizimkinin de oraya girmesine izin vermemişler baban uyuyor diye. E bizimki uyanık tabi normalde yapmaz ama altına yapmaya başlamış. Tabi kıyafetleri yatak odasında üstünü değistirmek için mecbur girilecek oraya, bizimki de o sırada görecek babayı. Gün içinde bir kaç sefer tekrarlamış bunu. Babası da en sonunda kızmış kıyafetlerini alın bi daha gelmeyin uyuyamıyorum diye. Kıyafetler alındıktan sonra da da bir daha yapmamış zaten. Yani aslında altına yapması falan işin bahanesi. Amaç babayı görmek. Amaç 2 dakika da olsa babaya sokulmak, sarılmak...


Velhasılı kelam çocuk yapmak kolay da çocuk büyütmek ciddi sanat.. 

 
Toplam blog
: 27
: 250
Kayıt tarihi
: 29.09.16
 
 

Dünyada yaşamaktan yoruldum, marstan atama bekliyorum.. Söyleyebileceklerim bu kadar. Tesekkürler..