Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '10

 
Kategori
Mizah
 

Baba kucağından çocuk koltuğu olur mu?

Baba kucağından çocuk koltuğu olur mu?
 

Yapılan araştırmalara göre, çocuk oto güvenlik koltuğu kullanılması mecburi olan ülkelerde meydana gelen trafik kazalarında çocuk ölümleri yüzde 3 civarındayken, zorunlu olmayan ülkelerde bu oran yüzde 46 civarında. Çünkü çocuğun fizyolojik yapısı erişkin bir kişiye göre daha az geliştiği için en hafif trafik kazasında bile erişkinlere göre daha çok etkileniyor.

Elin trafik bilimcileri bu araştırma karşısında kayıtsız kalmıyor ve yıllar önce trafik yasasına çocuk koltuğu mecburiyeti getiriyor. Ve yıllar sonra bizde konuya lütfen eğiliyor ve hem AB'ye uyum sürecine sadık kalma, hem de çocuklarımızı korumak adına geçen haziranda yasayı yürürlüğe sokuyoruz.

Tam bu aşamada 'Eee bu hoş bişi niye yazıyorsun ki kardeşim?' diyececeksiniz elbette.

'Vallahi bu soruyu bu satırları bana yazdıran sürücü babalara sorun' diyeceğim bende.

Niye mi?

Şöyleki efendim geçen gün tanık olduğum çifte manzara yasayı ihlal değil de imha eden niteliğinde olunca olunca kaleme sarılmadan edemedim.

Son rakamlarını okuyamadığım 16 CS ....! plakalı siyah araba Bursa -Mimar
Sinan Mahallesinde önümden geçiyor. Araçta bir aile var. Arkada iki hanım. Direksiyonda sürücümüz, yanında bir bayan daha. Sürcümüz 25-30,
kucağında ki çocuk ise 2-3 yaşlarında. Yani bebe koltuğu yasasına Allahına kadar bir muhalefet olayı gerçekleşmiş. Durun hele bu kadarla kalmıyor manzaram. Muhalefet olayı zincirleme çünkü. Hemen arkadan aynı sülaleden olduğu anlaşılan ikinci araçta da aynı manzara var. Ama tek farkla. Babanın kucağındaki bu kez kız evladı var! Üstelik hepsi de çok şen şakrak ve de çok mutlu!

Bu görüntülerin beni ne hale soktuğuna aldırmadan gözden kayboldu çocuk koltuğu zalimleri!

Esen kalın...

 
Toplam blog
: 70
: 734
Kayıt tarihi
: 27.11.06
 
 

Bir şirketin H.İlişkiler sorumlusuyum. Gündeme mizahi pencereden bakmak ve ürettiklerimi paylaşmak i..