Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '10

 
Kategori
Aile
 

Baba olmak

Baba olmak
 

Kızım ziğşan. Oğlum şahan


Baba olmak zordur aslında, hem otoriter olacak, hem de dünyaya getirdiğin canını sımsıkı sarmalamayı bileceksin. Kokusunu derin, derin hissetmek istediğin de bile ona bunu hissettirmeden yapacaksın..

Zordur baba olmak.

Ancak dünyaya getirdiğin bebene bir şişe süt alacak parayı her zaman bulabileceksin.

Markette gittiğinde bebene alacağın bezin, en ucuzuna değil de, en kalitelisine bakabilmeyi de becerebileceksin.

Zordur baba olmak.

Hastalandığında cebinde 5 kuruş paranın olduğunu, doktor kapısına dayandığında da acaba yeter mi, acaba başka bir şeyde isterde, evdeki hesabı doktordaki hesaba uydurabilir miyim diye düşünmeyeceksin.

Zordur baba olmak.

Kış aylarında oduncunun kapısına dayandığında, acaba hangi kömür daha uzun süreli dayanır da, hangi kömürcü 100 TL olan kömür fiyatından 1 TL indirim yapar diye düşünmeyeceksin.

Zor zahmet para biriktirip aldığın kömürü eve getirmek için, komşuna saatlerce dil dökmek zorunda olduğunu da hesap edeceksin.

Zordur baba olmak.

Pazar kurulduğunsa sabah değil de neden öğleden sonra, hatta akşama doğru pazara gitmek zorunda olduğunu büyüdüğünde bebene anlatabilmelisin, sende neden niçinleri düşünmek zorunda kalmamalısın.. Çünkü akşamı bekleyip sebzenin ve meyvenin ucuzlamasını beklerken, evdeki bebene kalitesiz sebze ve meyve götürmek zorunda olduğunu düşünmemelisin.

Zordur baba olmak..

Dünyaya zordur bebe getirmek de ihaneti, ikiyüzlülüğü, sahtekârlığı, düzenbazlığı, hileyi, arkadan vurmayı öğretememek zordur…

Zordur baba olmak.

Zordur çünkü hayat ve insanlık zordur.. Zor olanı başarabildiğim için bugün bu noktadayım.. Kendine güvenen varsa, buyursun, Benim açtığım şarabımdan otlanmasın…

 
Toplam blog
: 313
: 2778
Kayıt tarihi
: 15.03.07
 
 

16.10.1974 Samsun / Havza doğumluyum. Şu anda bir lojistik firmasının ortaklarındanım. İşimde ilk..