Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '08

 
Kategori
Siyaset
 

Babacandan yeni bir gaf daha...

Babacandan yeni bir gaf daha...
 

Laiklik dinle devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.


Sayın Babacan, Başbakan'ında desteğini arkasında gördüğü için Avrupa Parlamentosu'nda dini siyasete alet etmiş din istismarcılığı yapmıştır, amaç türban krizini aşmak bu konuda sinirleri gerilen öfkeli halka karşı kendilerini haklı gösterebilmektir.

Sayın başbakanın muhalefet partilerine seslenirkende ahlaki olmayan sözler sarfetmiştir, parti kapatma davasının devam ettiği şu günlerde etki tepki olayı yaşanmaktadır, ard arda yapılan gaflarla İktidar kendilerini adeta akrep misali bilmeden de olsa kendilerini yoketme gayretine düşmüştür.

Laik düzeni yıkıp yerine 'Ilımlı İslam' devleti kurmayı planlayan AKP zihniyeti son sürat ilerlerken duvara çarpıp stop etmiş bir otomobil gibidir, kaza sonrasında ne yapacaklarını şaşırmış kazada yaralananları dahi unutmuş, kendi başının çaresini düşünen şoforden farksızdır.

Anayasa taslağının Berlusconi'ye verilmesi, Yunan bakandan Biz Vakıflarla ilgili yasayı çıkartamadık diye özür dilenmesi başlı başına tam bir utanç tablosudur, bu durumdan iktidar hatasını anladı mı dersiniz? Hayır anlamaz, çünkü beyinlerine yerleşmiş olan düşünceyi söküp atamazlar, çünkü Avrupa'dan ne emir verilirse harfiyen uygularlar Türk ulusunun itirazını dahi dinlemezler, nedenmiş efendim biz bu ülkede %42 ile iktidar olduk diye kendilerini savunurlar satın alınmış oylar yalancının mumu gibi belli bir süre sonra sona erer.

Akp nin destekçisi iki öğretmenin Avrupa İnsan hakları mahkemesine açtıkları tazminat davasıda duvara çarpmıştır, sonuç olarak avrupalılaşmak isteyen akp zihniyeti nasıl bir avrupalı olmak istediğini dahi bilmemektedir, avrupada türbana red cevabı gelirken hala türban diye direnmektedir, akp zihniyetinin yeni bir formata ihtiyacı vardır, başka türlü ülkeye hizmet etmek bir tarafa zarar vermekten öte gidemeyecektir.

Sonuç olarak birlik ve beraberliğin bozulmasına ülkede huzursuzlukların devam etmesine sebep olacaktır.


 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..