Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '07

 
Kategori
Aile
 

Babalar dede olurken

Babalar dede olurken
 

Mart ayında eşimin doğum günü için yazı yazdığımda, büyük oğlum kendi doğum günü için de yazı yazmamı istemişti. Bugün oğlumun doğum günü. İşin ilginci oğlum bir ay sonra Allah'ın izniyle baba olacak.

Genel olarak kadınlar çocukları olacağını eşlerine müjde olarak verirler. Bizim ailede ise tam tersi olmuştu. Her iki oğlum için eşime hamile olduğunu ben söylemiştim. Çünkü tahlil sonuçlarını laboratuvardan ben almıştım. Eşimin ilk hamilelik testinin pozitif çıktığı raporu hala saklarım. İnsanın baba olacağını öğrenmek çok güzel bir duygudur. O zamanlar çocukların cinsiyeti önceden öğrenilemiyordu. Doğumhane kapısında biran evvel sağlıklı bir bebek beklerken eşimin de kazasız olarak doğum yapmasını beklerdik. Tabii çocuğun kız mı erkek mi olacağını da ayrıca merak ederdik. Hemşire dışarı çıkar ve beklenen haberi verirdi.

- Müjde bir oğlunuz oldu.

Günümüzde ise hamileliğin dördüncü ayında çocuğun cinsiyeti belli olmak bir yana, çocuğun dört boyutlu fotoğrafları albümlerde yerini almaya başlıyor bile.

Her iki oğlum da örnek kabul edilebilecek şekilde kendilerini yetiştirdiler. Gerek özel hayatlarında, gerekse okul hayatlarında bizi hiçbir zaman üzmediler.

Kız evlat özlemini gelinimizle giderirken, kız çocuk özlemini de Allah'ın izniyle yeni doğacak torunumuzla gidereceğiz. İki erkek evlattan sonra bir kız torunun büyümesini görmek bizi çok mutlu edecektir şüphesiz.

Bugün doğum günü olan oğlum ile bir hafta sonra doğum günününü kutlayacak olan küçük oğlumun da doğum gününü kutlar, yeni doğacak torumuzun analı, babalı ve hayırlı bir evlat olarak büyümesini Allah'tan dilerim.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..