Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '09

 
Kategori
Babalar Günü
 

Babalar günü

Babalar günü
 

babalar günü bir çiçek, bir dua


Şöyle bir etrafına bakındı, oda soğuktu içi titredi. Odanın bir köşesi mutfaktı, torbada yarım ekmek kalımış öylece duruyordu belli ki bu sabaha ayırmıştı anne onu. Yutkundu ve battaniyeye sıkı sıkı sarılmış uyuyan eşine ve küçük oğluna baktı. Sabah çok erkendi iş bulmaya gitmesi gerekiyordu eve bir şeyler getirmeliydi. Kapıya yöneldi kendi gibi yorgun ayakabılarını giydi çocuğuna, eşine uzaktan baktı ve sessizce çıktı kapıdan.

Kaderiyle boğuşmaya doğru yol almaya başladı. Çaresizdi, üzgündü o içinde büyüttüğü onuru, vücudunu dik tutmasa da yüreğini dimdik ayakta tutmaktaydı umudunu kesmemişti. Kurduğu hayallerin yanında bir lokma ekmeğin arayışı birbirine karışmıştı. İşçi kahvesine doğru ilerledi ve beklemeye başladı. Kahvaltı bile etmemişti yanındaki birinden bir sigara istedi ve yaktı derin bir nefes çekti içine bir köşeye çömeldi çay içenlere baktı. Bu sigaranın yanında çay nasılda iyi giderdi diye düşündü.

Gündelik işçi almaya gelen ilk kamyonete hücum edenlerden fırsat bulup öne çıkamadı. Şansım yok bugün diye düşündü. Umudu bir sonra işçi aramaya gelenlere kaldı. Hava soğuktu kesik kesik öksürüyordu fakat o kendini düşünmekten çoktan vazgeçmişti. Ellerini ovuşturarak ısınmaya çalıştı. Gözü sokak bitiminde öylece kalakaldı.Köşeden çıkacak bir kamyoneti umutla beklemeye başladı. İş bulamazsa eşinin yüzüne nasıl bakacaktı. Kendinden umudu kesmeye başlamış çocuğu ya eline bakarsa bir şey isterse ne cevap verecekti. Bir an içi geçti ve umutla beklemeye devam etti…

Evet belki sıradan bir gün gibi görünebilir ‘’ Babalar günü’’ hani hepimiz eleştirmişizdir özel günleri, kimimiz yaş günü kutlamayı günah sayar, kimimiz anneler günü, öğretmenler günlerini önemsemeyiz hatta sadece bir gün mü hatırlayacağız diye de konuşur yazar dururuz. Babalar günü de bunlardan bir tanesi gibi görünse de hep annelerimizin yanın da ikinci planda kalan babaların günü geldi çattı. Çok kızardım çocukken sorarlardı anneni mi babanı mı çok seviyorsun diye ikisi bir arada ise ikisini de çok seviyorum diyerek geçiştirirdim/geçiştirirdik. Fakat başka bir yerde sorduklarında hemen anne ön plana çıkardı.

Belki yıllar geçtikçe babanın önemini çok daha iyi anlamaya başlamıştım. Bizim için mücadele eden, yemeyen yediren giymeyen giydiren annenin can dostu babalardı ve onlara mal edilmiş bugün de gerçekten çok önem taşımakta. Onlarında yufka gibi bir yürekleri, ağlayan gözleri olduğunu geç fark edenlerimiz olmuştur. Bir çiçek bir dua onlarla olsun,

BABALAR GÜNÜ adam gibi babalara kutlu olsun.

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..