Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Babalar gününde ocaklara ateş düştü

Babalar gününde ocaklara ateş düştü
 

Yine Doğu’dan, Güneydoğu’dan kötü haberler geliyor. Babalar Günü’nde içimizi yakan haberler. Ocaklara yine ateş düştü. Rahmetli halam Ayşe hanımın değimiyle “Ocaklara ATAŞ “ düştü. Vay düşmez olaydı !!!... Havarrrr !...( imdat !...) değişini duyar gibiyim.. Terör yine can aldı. Bu terör olayları 1970’lerden bugüne kadar aldı başını gidiyor. Bu tarihe kadar 35 bin vatandaşımızı kaybettik. Maddi hasar ve kayıplarımız milyonlarca doların üzerinde uçup gitti. Kıbrıs Barış Harekatı’nda bu kadar zayiat, şehit vermedik... Birbirimizle koltuk kavgasından uğraşmaktan dolayı terör denen melanetin hakkından gelemedik...Bu beni şahsen üzüyor ve düşündürüyor..

Teröre son 50 günde Nisan ayından bu yana sadece 40 şehit verdik. Bilançosu oldukça ağır. Geçen gün yine televizyonda verilen şehit haberleriyle bir kez daha sarsıldık. Türkiye Irak-İran sınırları yakınındaki Şemdinli ‘deki askeri birliğe yapılan hain saldırı ülkeyi yasa boğdu. Sabaha karşı PKK’nın yapmış olduğu bu saldırıda 9 askerimiz şehit ve l6 erimizde yaralı oldu. Yine baskın sırasında yapılan operasyonlarda yere döşenen mayınlardan dolayı iki erimiz daha şehit oldu. İkisi de yarılı. Anaların, babaların gözyaşları dinmez oldu.

Şehitlerimiz 20 Haziran 2010 pazar günü Babalar Gününde memleketmlerine göz yaşlarıyla uğurlandılar. 11 şehit, 11 bayrak ve 11 tabut... ve arkasında babaların, anaların gözyaşları... Şehitlerimiz Ankara, Kahramanmaraş, Aydın, Muğla / Milas, Muş, Edirne, Zonrguldak, Konya Sakarya ve Elazığ'a gönderildi. Acı ve hüzün dolu anlar ulusça birlikte yaşandı...

Ben bir Türk vatandaşı olarak bu menfur olayları kınıyor ve lanetliyorum. Bu bölücülüğü, ayırmacılığı, ikiliği, fitne ve fesatçılığı ortaya çıkaranlara ve sebep olanlara da lanet olsun diyorum. Bu olayları hazırlayanlar, tezgâhlayanların bir kısmı da para babalarıdır, silah ve eroin tüccarlarıdır. İsrail’in, ABD’ nin de parmağı vardır. Irak’ı kana boyayan ABD değil midir? Türkiye’nin Ortadoğu’da gelişmesini, ilerlemesini, barış ve huzur ortamı içinde kalmasını istemeyenler vardır.

PKK yalnız başına bu işleri yapmıyor, içte ve dışta taşeronları, yandaşları, işbirlikçileri vardır. Güzelim Türkiye’de kardeşi kardeşe düşman edenleri bir daha lanetliyorum. Hepimizin bir gemide birlikte olduğumuzu bilmelerini dilerim. Bu gemi delinirse hep birlikte batacağız. Onların torunları vardır, yatları vardır, arabalardı vardır, çiftlikleri vardır, bankalardaki dolar dolu kasaları vardır, çocukları vardır, biraz olsun düşünmelerini tavsiye ediyorum.

Ha şunu da belirtmeğim ki: TÜRKİYE güçlü bir orduya sahiptir, vefalı ve yiğit insanların harman olduğu yerdir. Bin yıldır birlikte olduğumuz insanlarla aramızı hiç kimsenin nifak koyup bozmasına güçleri yetmeyecektir. Kolay kolay terör olaylarına da pabuç bırakmayacaktır. Yeter ki Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e doğru birlik ve beraberliğimizi bozmayalım, ancak tüm bunlara rağmen yine de sağduyulu olmak zorundayız. Aklı selimle hareket etmeliğiz. Acımız elbette büyüktür, ancak düşmana karşı dik durmak zorundayız.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve kahraman Türk Silahlı kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum. Sözlerimi bu menfur saldırı sırasında şehit düşen Aydınlı şehitlerimizden Mehmet Ali TOSUN ( 21 ) çatışmadan önce ailesine gönderdiği komando kıyafetli fotoğrafın üzerinde yazılan şiiriyle bağlamak istiyorum:

“ Olur ya bir çatışmada ölürsem

Arkamdan yas tutmayın

Bırakın toprağımda rahat uyuyayım

Bedenimde elbisemi çıkartmayın

Onlar benim gururumdur

Ölünce kefenim olacak

Başımdan beremi çıkartmayın

O benim şanım, şerefim olacak

Ayağımdan botlarımı çıkartmayın

Onlar nice yollar aşacak

Şehit olursam

Sırat Köprüsü'nden geçecek

Elimden tüfeğimi almayın

O benim namusumdur

Ölünce mezarıma sembol olacak

Yaramın kanını silmeyiniz

Ahrette hesabı sorulacak “

Aydınlı Şehit Er Mehmet Ali TOSUN

( Milliyet Gazetesi 20 Haziran 2010 )

Bu anlamlı sözler, sözün bittiği yerdir. Saygıyla selam duruyor, bütün kahraman şehitlerimizle birlikte Aydınlı Şehit askerimiz Mehmet Ali TOSUN'u rahmetle anıyor, TOSUN ailesinin acılarını paylaşıyor, Silahlı Kuuvetlerimize ve yüce Türk Ulusuna başsağlığı diliyorum....

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..